De wethouder met mevrouw Hanjonides.
De wethouder met mevrouw Hanjonides. (Foto: © Bob Awick )

Dankzij AutoMaatje op visite, naar de dokter of een clubje

BUSSUM - Het project ANWB AutoMaatje is zo'n groot succes dat afgelopen week de 600ste rit werd gereden. Wethouder Geert-Jan Hendriks begeleidde voor deze feestelijke mijlpaal mevrouw Hajonides naar wijkcentrum De Palmpit voor haar wekelijkse mandalacursus. Op dit moment zijn er 23 vrijwillige chauffeurs actief om mensen op te halen voor een autoritje naar bijvoorbeeld het ziekenhuis of voor een boodschap.

Het project ANWB AutoMaatje is een gezamenlijk initiatief van de ANWB, gemeente Gooise Meren en Versa Welzijn. Sinds de start - eind juni 2019 - is het project een begrip geworden. "Het project is een groot succes", zegt Sandra Deuling, coördinator van ANWB AutoMaatje Gooise Meren. "Er is veel belangstelling voor, en wekelijks melden zich nieuwe deelnemers aan." 

Er op uit gaan
Veel ritten gaan naar het ziekenhuis of de oogarts, maar ook naar bridge, buurthuis, kapper, familiebezoek of om samen boodschappen te doen. Het geeft mensen die minder mobiel zijn de mogelijkheid om er op uit te gaan." Dat geldt ook voor mevrouw Hanjonides die zonder AutoMaatje niet naar haar clubje in De Palmpit kan. Volgens wethouder Hendriks is AutoMaatje veel meer dan alleen vervoer. "Het verbinden van mensen, iets doen voor een ander, een praatje maken onderweg of even een kopje koffie meedrinken op de plaats van bestemming, zoals vandaag. Dat contact is waardevoller dan mensen soms denken."

Aanmelden
Vrijwilligers die met hun eigen auto mensen willen rijden, kunnen contact opnemen met Sandra Deuling op 06-16335193. De deelnemers betalen een onkostenvergoeding van 30 cent per kilometer. Een rit reserveren kan door te bellen tussen 10.00 en 12.00 uur met 035-6947455.

Meer berichten