Partnerbijdrage

Autodelen is het nieuwe autobezit

Ook al zijn Nederlanders zich steeds meer bewust van de nadelen van autobezit, alsnog staan er 8 miljoen auto’s gemiddeld 23 uur per dag stil in Nederland. Het vinden van een parkeerplaats in bijvoorbeeld Amsterdam is een heuse nachtmerrie. Ook financieel gezien heeft het bezit van een auto nadelen. Steeds meer mensen schakelen daarom over van autobezit naar autodelen. In dit artikel zetten we de voordelen van autodelen uiteen. 

Wat is autodelen?

Autodelen, ook wel carsharing genoemd, is het gebruik van een particuliere auto door een andere particulier. Een platform zoals SnappCar speelt daar goed op in door het delen van een auto te faciliteren. Door auto’s te delen zijn er in totaal minder auto’s nodig waardoor we meer ruimte terugkrijgen. Daarnaast wordt er door het delen van auto’s minder CO2 uitgestoten. Autodelen is daardoor een milieubewuste vorm van autogebruik. 

Voordelen verhuurder

Wanneer je jouw auto op SnappCar plaatst, wordt je een verhuurder. Een voordeel hiervan is dat je de kosten van je auto grotendeels kan terugverdienen door hem te verhuren op de momenten dat je hem zelf niet gebruikt. Bij elke rit is jouw auto volledig verzekerd. Elke huurder wordt gescreend door SnappCar en door middel van het reviewsysteem worden zowel huurder als verhuurder bij elke boeking door elkaar beoordeeld. 

Voordelen huurder

Als huurder is het grootste voordeel dat je alleen een voordelige auto huurt zodra je hem nodig hebt. Hierdoor heb je geen vaste hoge kosten aan een eigen auto. Autodelen wordt ook vaak gebruikt als vervanging van de dure tweede auto. Als huurder heb je namelijk altijd in de buurt een breed scala aan auto’s tot je beschikking. Van een busje voor een grote klus of verhuizing tot een auto met open dak voor op zonnige dagen. Daarnaast is elke rit volledig verzekerd. 

Auto huren bij jou in de buurt

In Naarden vind je een ruime selectie aan auto’s op SnappCar. Mocht je toch iets specifieks zoeken, dan zijn er opties te over in bijvoorbeeld Amsterdam. Een auto huren in Amsterdam is gemakkelijk en dichtbij. Zoek de auto van jouw keuze en geniet van jouw avontuur.

Meer berichten