Foto: Bob Awick
Video

Burgemeester verwacht geen problemen bij naleven rookverbod in horeca

BUSSUM Het rookverbod op rookhokken in de horeca gaat ook in Gooise Meren vanaf 1 april 2020 gehandhaafd worden. Burgemeester Han ter Heegde verwacht niet dat er problemen ontstaan. Dat liet hij weten in het twee-wekelijks gesprek met BussumsNieuws Voor GooiTV.

Mochten horeca-ondernemers zich, na 1 april 2020, toch niet aan het verbod op rookhokken houden dan kunnen ze een boete verwachten. In het uiterste geval kan er zelfs besloten worden om de zaak op slot te doen. Morgenavond, woensdag 11 december gaat er ook eindelijk een besluit vallen over het bouwplan Keverdijk. Dat stond voor 20 november gepland, maar toen kreeg verantwoordelijk wethouder Nico Schimmel nog een motie van afkeuring aan zijn broek

Diezelfde avond gaat de raad ook stemmen over de bouw van 82 appartementen aan de Zwarteweg in Naarden. Een meerderheid van de gemeenteraad is voor. Alleen GroenLinks had nog wat bezwaren en die worden nog besproken. Ook een aantal omwonenden heeft moeite met de bouwhoogte en het lage aantal parkeerplekken. "Mensen mogen bezwaar hebben, maar hier is het algemeen belang erg groot, met name voor de huisvesting van starters en de gemeenteraad moet het algemeen belang afwegen," aldus de burgemeester.

Meer berichten