Levende kerststal trekt altijd veel publiek.
Levende kerststal trekt altijd veel publiek. (Foto: Bob Awick)
Agendatip

Zondag kerstmarkt in Spiegelstraat met kramen én kameel

BUSSUM De ondernemers van de Spiegelstraat maken zich weer op voor een nieuwe editie van de jaarlijkse kerstmarkt. De afgelopen twee jaar hadden ze vreselijk veel pech met het weer: in 2017 te veel sneeuw en in 2018 regende het. "We hopen komende zondag op mooi droog weer en veel bezoekers."

De Spiegelmarkt is volgens Angèle Duijnstee van Het Hoofdkantoor de leukste kerstmarkt van het Gooi. "We verwachten duizenden bezoekers. Het zal echt heel druk worden, want de mensen weten inmiddels dat wij een prachtige kerstmarkt hebben."

Uitstraling
Bezoekers roemen de markt om haar uitstraling. Neem De Koperen Kraan met mooie winterse versiering, de sfeervolle verlichting en dan natuurlijk de diversiteit van unieke winkels. "We hebben allemaal een kraam buiten of de winkel in een mooie kerstsfeer gebracht. Daarnaast hebben we standhouders uitgenodigd die ook met een hoogwaardig en aanvullend assortiment staan. Deze stands zijn echt goed uitgekozen omdat we juist een divers aanbod willen presenteren op de Spiegelmarkt."

Muziek
Er is muziek om de markt op te vrolijken, onder andere van de Nieuwe Muziekschool en de Spiegelband, die voor deze gelegenheid weer samengekomen is. Restaurant Faulk staat met de Green Egg om worst met zuurkool te verkopen en bakkerij Kwakman heeft oliebollen. Restaurant Knus doet mee met allerlei verrassende kersthapjes, er zijn poffertjes en de Bussumsche Wijnkoopery serveert glühwein. 

Kerststal
En ook dit jaar is er weer een levende kerststal. Mét kameel. "Een grote trekker en we weten zeker dat er goed voor de dieren gezorgd wordt."

De Spiegelmarkt wordt gehouden op 8 december van 12.00 tot 18.00 uur op de Spiegelstraat in Bussum.

Meer berichten