De Evenementenkalender was een van de projecten van ProBussum.
De Evenementenkalender was een van de projecten van ProBussum.

Stichting ProBussum gaat stoppen

BUSSUM - De vrijwilligers van de promotieclub ProBussum hebben aangekondigd op korte termijn het werk neer te leggen.  Aanleiding is een onderzoek van de gemeente om te kijken of er één overkoepelende marketingorganisatie kan komen voor heel Gooise Meren. ProBussum deelt deze visie niet en wil de plannen niet in de weg staan. Daarom blijven ze nog aan tot de nieuwe club gaat beginnen om zich vervolgens terug te trekken.

In een persbericht schrijven ze: "Dit jaar is er onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van zo'n overkoepelende organisatie en de uitkomsten worden binnenkort verwacht.Ondernemersvereniging Gooise Meren steunt deze visie en heeft voor dit doel de instelling van een Stadsfonds bepleit. Onderzoek naar deze financieringsvariant is bijna afgerond. Wij vanuit Pro Bussum geloven meer in een lokale aanpak dan in een gemeente brede organisatie, maar willen alle plannen niet in de weg staan. In afwachting van de oprichting van een nieuwe organisatie handelen wij de lopende zaken in Bussum gewoon af."

Hart van het Gooi
De stichting Pro Bussum heeft in de afgelopen zes jaar tal van activiteiten en evenementen voor bewoners, bezoekers en bedrijven van Bussum geïnitieerd en (mede) georganiseerd, zoals Koningsdag en de 4/5 mei herdenking. Bussum werd in de markt gezet als Hart van ’t Gooi, de winkelleegstand werd aangepakt en van de Kapelstraat werd de Terrasstraat gemaakt. Ook maakten ze een evenementenkalender. 

Levendigheid
In her straatbeeld probeerden ze meer levendigheid te brengen door bloembakken te plaatsen en er werd feestverlichting geregeld. ProBussum verleende verder medewerking aan activiteiten zoals de Bussumse Kunstmarkt, de Gooise Goede Doelenmarkt, de drie Bukbiebs en de actie voor vrij toiletgebruik bij ondernemers in het centrum. Wij als vrijwilligers kijken daar met veel plezier op terug.

Meer berichten