Partnerbijdrage

Optisch vergroten kinderkamer: 4 tips!

Wanneer het kleinste kamertje van je huis van studeerkamer wordt omgedoopt tot babykamer, komt het op je af. Hoe moet hier in hemelsnaam een wiegje, commode, kledingkast en voedingsstoel inpassen? Wel nu, hulp is onderweg met deze vier tips.

Begin eerst eens om alle meubels uit de kleine kamer te halen. Met een lege kamer en frisse blik, is het veel makkelijker voorstellen waar de babymeubeltjes kunnen komen te staan. Volg dan onderstaande punten op.

Slimme kleurideeën
Haal met slimme kleurideeën het beste uit de ruimte. Er wordt vaak gekozen voor een witte slaapkamer. Een witte slaapkamer is licht en eenvoudig, maar gezellig is het niet. Speel wat met kleuren en je zult zien dat verschillende tinten wit de kamer al stukken groter doen lijken. Vaak is de aanname: hoe kleiner de kamer, hoe lichter de kleur. Dat hoeft niet altijd zo te zijn. Je kunt ook best een nachtkleur als donkerblauw gebruiken. Verf dan alleen niet alle wanden in dezelfde kleur.

Verf en behangtechnieken
Met alleen de juiste tint uitzoeken, ben je er nog niet. Ga je voor diepe blauwgroene tinten voor op de muur, zorg dan dat je als tegenhanger voor je meubels een witte kleur gebruikt. Verf tien centimeter vanaf het plafond of de sierlijst en verf alles hierboven straks wit. Door de bonusrand lijkt het plafond hoger en de kamer ruimtelijker.

Op de website van de Consumentenbond vind je nog meer tips voor het verven van een muur.

Grote spiegels
Spiegels zijn de smaakmakers van je interieur. Ze hebben de kracht om je interieur naar niveau te brengen en de ruimte optisch groter te laten lijken. Een spiegel lijkt een volwassen product, maar je zult opkijken wat deze interieuropleuker voor de babykamer kan doen. Het is een mooimaker, maar tegelijkertijd ook een leuk speelelement in de kamer van jouw kindje. Want, zodra jouw kindje zich in zijn eigen spiegelbeeld herkent wordt gekke bekken trekken pas echt leuk.

Bij Petite Amélie vind je alles voor je babykamer of kinderkamer. Je vindt onze concept store op Kerkstraat 6 in Bussum. Kom gezellig langs voor een kopje koffie of thee en laat je inspireren!

Eenheid in meubeltjes
Wanneer je een babykamer creëert, is het het meest verstandig om meubels te kiezen uit één lijn. Het doet algauw aan als een allegaartje wanneer je diverse meubelstukken uit verschillende lijnen met elkaar combineert. Doe inspiratie op in de showroom van Petit Amélie voor meubels en laat je adviseren door een van de ervaringsdeskundigen.

Meer berichten