Het doel is behaald.
Het doel is behaald. (Foto: Bob Awick)

'Gezondheid van meeste deelnemers is verbeterd'

BUSSUM / NAARDEN Bijna alle deelnemers aan de eerste Gooise Meren Diabetes Wandel Challenge hebben een sprong vooruit gemaakt in hun gezondheid en hun uithoudingsvermogen is verbeterd. Volgens initiatiefneemster en buurtsportcoach Caroline Kempkes is daarmee het doel gehaald.

Op 28 september togen vijftien deelnemers naar Den Haag voor een landelijke afsluiting van de twintig weken wandelen. Daar liepen ze samen met zo'n 5.000 deelnemers uit het hele land de laatste kilometers. Een trotse Caroline vertelt dat acht deelnemers die dag 10 kilometer liepen, drie deelnemers liepen er 15 en vier wisten 5 kilometer af te leggen.

Afsluiting

Maandag was er nog een extra feestje in Bussum voor de deelnemers, op initiatief van Caroline: "Niet iedereen kon erbij zijn in Den Haag en het is wel zo leuk om het gezamenlijk af te sluiten." Ze kregen allemaal een certificaat van burgemeester Han ter Heegde. 

Motivatie

De challenge die in mei startte, trok 22 deelnemers. Daarvan haakten er vier af. De overgebleven deelnemers waren erg gemotiveerd om hun doelen te halen, volgens Caroline. "Ze wandelden één keer per week met ons en de meesten wandelden zelf nog een tweede of zelfs derde keer." Daarvoor was door de organisatie ook een heel wandelschema in elkaar gezet. "Samen wandelen maakt het makkelijker om het vol te houden." Sommige deelnemers werden echt wandelmaatjes. De jongste deelnemer was 24 en de oudste 85 jaar. 

Samenwerking

Bij deze eerste wandeltocht waren naast de buurtsportcoaches ook een aantal andere organisaties betrokken. Zoals Sielesâlt en Amaris. De diabeteschallenge is een landelijk initiatief van de Bas van der Goor Foundation. Volgend jaar is Gooise Meren ook weer van de partij. Ook dan wordt er in mei gestart. Meer informatie: www.gooisemerenbeweegt.nl.


Meer berichten