Het voorlopig ontwerp.
Het voorlopig ontwerp. (Impressie: Gooise Meren)

Facelift plein gemeentehuis vooral functioneel

BUSSUM - Het plein voor het gemeentehuis ondergaat volgend jaar een kleine facelift. Er is een voorlopig ontwerp gemaakt dat vooral functioneel is en binnen het kostenplaatje van vijf ton past. De raad stemt 9 oktober over het plan.

"Het was het maximale haalbare", laat wethouder Nico Schimmel weten. Na de verbouwing van het gemeentehuis, was het plein aan de beurt. Het moest onder meer toegankelijker worden.

Beperkte vergroening
Het is een bescheiden plan met vooral noodzakelijke aanpassingen en een beetje vergroening. De gemeenteraad had duidelijke kaders aan het college meegegeven. Er blijft ruimte voor de kermis en Bussum op IJs. Het aantal parkeerplekken gaat van 72 naar 63, maar daar komen plekken voor fietsen en een aparte strook voor voetgangers voor terug.

Verbouwing volgend jaar
Er komen nieuwe lichtmasten en een paar sober uitgevoerde bankjes. De poffertjeskraam verhuist richting de rotonde aan de Brinklaan. Aan de Landstraatzijde een Pannaveldje met bewegingstoestellen voor jong en oud. Aan de noordkant bij het water komen vlonders en een parkje. Als de raad akkoord gaat start de verbouwing in 2020, na de voorjaarskermis.

Meer berichten