De vrijwilligers kregen afgelopen week al een training 'gespreksleider'.
De vrijwilligers kregen afgelopen week al een training 'gespreksleider'.

Bieb start met Tegenlicht Meet Ups

GOOISE MEREN - Tegenlicht Meet Up is in het Gooi aan een comeback bezig. Drie jaar geleden werd een start gemaakt met discussieavonden naar aanleiding van het gelijknamige programma van de VPRO. De avonden worden georganiseerd door de Bibliotheek Gooi en meer.

Er zijn in totaal zes avonden gepland en op woensdag 10 september wordt de reeks afgetrapt met het thema: 'In de ban van het bos'. Lisa Schonewille van de bibliotheek vertelt dat de thema's vastliggen en gekoppeld zijn aan de uitzendingen van het VPRO-programma. Zondagavond voor de buis dus en twee dagen erna kan er in het Gooi nagepraat worden.

Andere aanpak
"We hebben een iets andere aanpak dan voorheen", legt Lisa uit. Zo worden de locaties afgewisseld. Er wordt gerouleerd tussen de zes vestigingen van de bibliotheek en ook De Groene Afslag is regelmatig gastheer.

Team uitgebreid
Het team van vrijwilligers is ook groter dan bij de vorige reeks en de vrijwilligers zijn op een cursus Gesprekleider geweest.

Sprekers 

Een van de taken die Lisa voor haar rekening neemt is het vinden van goede sprekers. "Je gaat zoeken in je eigen netwerk, ik gebruik LinkedIn en ook is er contact met de organisatoren van andere Meet Ups." Tot nu toe is het vinden van sprekers niet lastig. "Je merkt dat 'Tegenlicht' een gerenommeerd programma is en mensen zijn direct enthousiast."

Meepraten
"Het gaat bij de Meet Ups vooral om het discussiëren, motiveren en inspireren", aldus Lisa. Wie mee wil doen is welkom vanaf 19.30 uur. Om 20.00 start het officiële gedeelte en om 22.00 uur wordt de avond afgesloten.

De toegang is gratis en aanmelden vooraf is niet nodig. Meer informatie: www.bibliotheekgooienmeer.nl.

Meer berichten