Na zo'n twee jaar voorbereiding gaat eindelijk de sloop van start.
Na zo'n twee jaar voorbereiding gaat eindelijk de sloop van start. (Foto: Bob Awick)

Stadskantoor kan snel worden gesloopt, reken op overlast

NAARDEN - Met het afgeven van de nodige vergunningen kan het stadskantoor, vlak achter het stadhuis, snel tegen de vlakte. Het pand uit de jaren 80 zal plaatsmaken voor een ondergrondse parkeergarage en nieuwbouwwoningen.

Het project heeft de naam Hart voor Naarden meegekregen en staat ook midden in de stad. Er is dus lang gekeken hoe het werk uitgevoerd moet worden in de smalle straten. Het voorbereidende werk is inmiddels gestart. De entree zal als enige onderdeel blijven staan.

Ondergronds parkeren
De rest van het pand gaat plat en dat zal ongeveer 6 weken in beslag nemen. Daarna wordt begonnen met het uitgraven van de parkeerbak, waar plek is voor 35 auto's. Hiervoor worden damwanden gedrukt, niet geheid. Dat gaat volgens de ontwikkelaar vooral met kracht, niet met geluidsoverlast.

Van binnenuit
De hele bouwplaats is zo ontworpen dat er hekken omheen komen en dat er van binnenuit met hijskranen wordt gewerkt. Bij het groot transport zullen verkeersregelaars aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden.

Ontwikkelaar Walter Fett: "Wij verwachten dat we ongeveer anderhalf jaar met het project bezig zullen zijn. Eind 2020, met een uitloop naar begin 2021, wordt het opgeleverd. Het wordt een hele operatie, maar alles is goed afgestemd. Het is de bedoeling dat we de overlast zo veel mogelijk zullen beperken. "

Woningen
Het nieuwbouwproject wordt gerealiseerd op de plek van het stadskantoor. Door de fusie van Naarden met Bussum en Muiden is het kantoor overbodig geworden en dus kwam de mogelijkheid om daar iets te realiseren. Het plan is er gekomen in overleg met de omwonenden.

In totaal komen er 21 woningen in de stijl van de Vesting. Het gaat om woningen van verschillende formaten en van appartementen en stadsvilla's tot penthouses. Er zijn nog enkele woningen te koop.

www.hethartvannaarden.nl

Meer berichten