Precies vijftig jaar geleden dat Woodstock werd gehouden.
Precies vijftig jaar geleden dat Woodstock werd gehouden. (Foto: Filmhuis Bussum)

Precies vijftig jaar na dato kijken naar film over Woodstock in Filmhuis Bussum

BUSSUM Flowerpower, nostalgie en hele goede muziek. Filmhuis Bussum vertoont morgen -zondag 18 augustus- de cultdocumentaire Woodstock.

Het is precies vijftig jaar geleden dat het muziekfestival werd gehouden. Op die avond vertoont Filmhuis Bussum om 19.00 uur de speciale 'director's cut' van de documentaire die Michael Wadleigh in 1970 over 'de moeder aller festivals' maakte. Kaartjes voor deze bijzondere vertoning, die een geweldig tijdsbeeld schetst en bomvol onvergetelijke popmuziek zit, zijn te koop aan de kassa of via de website van Filmhuis Bussum.

Peace and Music
Woodstock, het eerste grote muziekfestival ooit, vond plaats tijdens een regenachtig weekend in augustus 1969. Het werden 'Three Days of Peace and Music' waarin ruim 400.000 mensen onvergetelijke optredens beleefden van onder meer Jimi Hendrix, Joe Cocker, Santana, The Who, Janis Joplin, Jefferson Airplane, Joan Baez en Crosby, Stills & Nash. Regisseur Michael Wadleigh was erbij en maakte een ruim drie uur durende muziekdocumentaire die in 1970 met een Oscar werd bekroond.

Eenmalig
Om vijftig jaar Woodstock te vieren, komt de gelijknamige muziekdocumentaire eenmalig terug in de bioscoop en ook in Filmhuis Bussum. Een avond kijk- en luisterplezier, nostalgie én een opkikker voor het historisch besef van de generaties van na die tijd.

Meer berichten