Wendy Visser geeft het startschot.
Wendy Visser geeft het startschot. (Foto: Bart van Asselen)

Vijfde Gooise Heideloop is ook genieten van bloeiende heide

REGIO - Voor alweer het vijfde achtereenvolgende jaar houden de Gooise atletiekverenigingen GAC, Zuidwal en Tempo in samenwerking met het Goois Natuurreservaat de Gooise Heideloop. Wendy Visser, onlangs in Hilversum uitgeroepen als sportvrouw van het jaar, geeft zondagochtend 25 augustus het startsein.

Visser was al achtvoudig Nederlands kampioen bij het verspringen en bij de hink-stap-sprong. Vorig jaar bereikte ze een topprestatie door wereldkampioen te worden op de meerkamp bij de master 35+. En nu geeft zij dus de aftrap bij de Gooise Heideloop.

Jeugdloop
De routes gaan over de Zuider-, Wester- en Bussumerheide: een jeugdloop van 1200 meter en de afstanden van 5 en 10 kilometer. De jeugdloop start om 09.40 uur en de 5 en 10 kilometer starten om 10.00 uur. Er zijn routes uitgezet voor hardlopers, wandelaars en nordic walkers. Tijdens deze 'lichte cross' kunnen de sportievelingen genieten van de bloeiende heide en de schaapskudde. "Als hardlopers maken wij veel gebruik van de natuurgebieden van het Goois Natuurreservaat. Daarom vinden we het belangrijk om iets terug te doen", aldus Krijn Griffioen namens de GAC. "En vooral ook anderen te laten genieten van de Gooise natuur."

Startlocatie is de Hilversumseweg 51 (naast Geologisch Museum). Inschrijven kan via www.inschrijven.nl. Wie aan de Jeugdloop deelneemt, betaalt 3 euro. De overige lopers betalen 5 euro. Per team meedoen kan ook.

Meer berichten