Foto: birgit jansen

Brinklaan en straten in het Spiegel stonden helemaal blank

GOOISE MEREN - Dikke regenbuien en onweer. Het was vrijdagmiddag flink nat en lang niet alle straten konden al die neerslag goed verwerken. Op de bekende plekken in Bussum bleef het regenwater staan.

Denk aan straten in het Spiegel en rondom het gemeentehuis. Een aantal auto's aan de Brinklaan kon niet meer wegrijden en ook enkele winkeliers hadden waterschade.

Brediusdam volgelopen
In de ondergrondse parkeergarage Brediusdam liep al het water naar binnen. De geparkeerde auto's stonden tot 20 centimeter in het water. De brandweer was tot 's avonds laat bezig om het water weg te pompen. De garage is dinsdag pas weer open gegaan. Ook de garage van de Vomar liep vol water.

Maatregelen
Bij de vorige hoosbuien, in 2016 en 2014 waren al extra maatregelen genomen om het water beter aan te kunnen. Zo was er een extra pomp geïnstalleerd nabij het gemeentehuis en zijn ook bij de verbouwing van het gemeentehuis extra maatregelen genomen.

Spiegel
Even verderop bij de Karnemelksloot is een grote afvoerkoker aangebracht om overtollig regenwater versneld af te voeren. Volgens de gemeente was hierdoor beduidend minder wateroverlast in het Spiegel, hoewel de staten daar ook alles behalve droog waren.

Meer berichten