Een van de ontwerpen van het plein voor het gemeentehuis.
Een van de ontwerpen van het plein voor het gemeentehuis. (Foto: Gemeente Gooise Meren)

Kan gemeentehuisplein goedkoper?

BUSSUM - Hoewel de wethouder al bezig was met de uitwerking van een 'gewoon' en een 'luxe' plan voor de herinrichting van de ruimte rondom het gemeentehuis, wil de gemeenteraad dat er ook een 'sobere' variant wordt uitgewerkt.

De motie van GDP hiertoe kon op voldoende steun rekenen. De partij nam het voortouw om ook eens een variant te bekijken waarbij alleen de meest dringende zaken worden aangepast tegen minimale kosten, maar met behoud van zo veel mogelijk parkeerplekken.

Sobere variant

De resultaten van de sobere variant moeten uiterlijk 1 oktober uitgewerkt zijn. Eerder werd al bekend dat het gereserveerde bedrag van 5 ton in de begroting niet voldoende zou zijn om het hele terrein zorgvuldig aan te passen met de inbreng die geleverd was door onder andere omwonenden, ondernemers en gebruikers zoals Bussum op IJs.
GDP-fractievoorzitter

Zuinig

Jelmer Kruyt: "Wij vinden dat de gemeente zuinig om dient te gaan met het belastinggeld van onze inwoners en ondernemers, zeker in tijden waarin we moeten bezuinigen." Hij pleit ervoor om te kijken hoe het plein met kleine aanpassingen geoptimaliseerd kan worden, zodat het bijvoorbeeld toegankelijker wordt voor mindervaliden. Hij denkt aan een bedrag van ruim onder de 5 ton.

De gemeente zou het plein graag in de zomer van 2020 een facelift geven. Het college verwacht na de zomer de knoop door te kunnen hakken.

Meer berichten