Alleen het karkas staat er nu nog.
Alleen het karkas staat er nu nog. (Foto: Bob Awick)

Groen licht voor bouw 82 appartementen aan Zwarteweg

NAARDEN - De plannen voor de bouw van 82 appartementen aan de Zwarteweg kunnen doorgaan. Vorige week woensdag stemde de meerderheid van de gemeenteraad voor wijziging van het bestemmingsplan.

Wel was er flink wat gedoe om het aantal parkeerplekken: 36 op eigen terrein in plaats van de volgens de parkeernorm vereiste 65.

Sociale huur

In het voormalige kantoorpand aan de Zwarteweg 6-8 komen 82 huurappartementen, waarvan 60 in het sociale en 22 in het middensegment. Met name de vragen van de GDP over de parkeerplekken zorgden voor een verhit debat met onder meer verantwoordelijk wethouder Nico Schimmel. Volgens de eigen normen van de gemeente moeten er bij dit bouwproject 65 parkeerplekken op eigen terrein worden gerealiseerd.

Parkeren

Schimmel is echter bereid om in dit specifieke geval een uitzondering te maken. Het 'tekort' aan parkeerplekken kan volgens onderzoek worden opgelost door gebruik te maken van parkeerplekken op de openbare weg in de omgeving. Volgens de GDP geeft de gemeente hier een verkeerd signaal mee af en moet desnoods de projectontwikkelaar verplicht worden om extra parkeerplekken te realiseren.

Gooise norm

Rolien Bekkema (PvdA) was vooral blij met betaalbare woningen voor starters en studenten en maakte niet zo'n punt van de parkeernorm. "Laten we hier de Gooise norm van parkeren loslaten, niet iedereen heeft een auto." Het bestemmingsplan ligt binnenkort ter inzage.

 

Meer berichten