Afbeelding

Pittige zwemtraining in de Vecht voor het goede doel

Algemeen

MUIDEN Zo'n vijftig Bussumers, Muiders, Weespers en anderen uit de regio doken gisteravond bij het Muiderslot de Vecht in. Er moest getraind worden voor de Swim to Fight Cancer Gooise Meren op 7 september.

Het was een pittige training, waarbij maar weer eens bleek dat zwemmen in open water toch weer iets anders is dan in een zwembad. Maar met de ervaring van deze training is het vertrouwen gegroeid dat de zwemtocht op 7 september wordt volbracht en dat er veel geld wordt opgehaald.

Twee kilometer zwemmen
Want de deelnemers van Swim to Fight Cancer Gooise Meren proberen zoveel mogelijk donaties op te halen voor Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Als tegenprestatie zwemmen ze op zaterdag 7 september twee kilometer door de Vecht, ter hoogte van het Muiderslot.

Ook kinderen kunnen meedoen (vanaf 10 jaar). Zij zwemmen 500 meter en halen ook geld op. Elf jonge sportievelingen deden donderdag mee aan de training in de Vecht.

Al over de 20.000 euro
Er zijn al ruim 100 deelnemers, die nu al meer dan 20.000 euro hebben binnengesleept. Ook Enter Media heeft een team zwemmers afgevaardigd. Zwemclub De Otters heeft ook nog een groot team aangekondigd.

Burgemeester
Eén van de enthousiaste deelnemers is Han ter Heegde, burgemeester van Gooise Meren en sportief zwemmer. Zeg je nu: maar dat wil ik ook! Aanmelden kan nog steeds. 

Doneren
Aanmelden én/of doneren kan heel eenvoudig via deze website: www.fightcancer.nl/event/swim-to-fight-cancer-gooisemeren


Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Expositie ‘BROOS’ bij Galerie Pouloeuff Cultureel 30 sep, 12:22
Logo
Afbeelding
Frank Mooijman: 'Met geld kun je geen kampioensteam kopen' Familieclub. Vriendengroep. Coach Rombley. Landstitel voor HCAW is kampioenschap van het collectief Sport 30 sep, 12:00
Afbeelding
Musicalcomedy ‘Blind Date’ in Spant; over de wondere wereld van daten Cultureel 30 sep, 09:00
Logo
Afbeelding
'Gemeenteraadsleden moeten onderbouwing eisen' Verontwaardiging bij omwonenden over nieuwbouwplannen voor De Gooise Warande Buurt & wijk 30 sep, 08:00
Logo
Afbeelding
'In het begin het heel moeilijk' Van vluchteling tot ondernemer. Een KvK-nummer, een naaimachine en een auto. Meer had Ziba Khani niet nodig regio 29 sep, 18:05
Afbeelding
Seniorenmarkt in gemeentehuis Zorg 29 sep, 16:22
Afbeelding
Politie zoekt getuigen van mishandeling Politie 29 sep, 14:45
Afbeelding
40 miljoen euro extra voor onder andere gemeenten en lokale initiatieven Ministerie van VWS met ‘Beppie on Tour’ langs lokale initiatieven tijdens Week tegen Eenzaamheid Zorg 29 sep, 14:00
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief