Wijnand Den Uyl ziet het helemaal zitten.
Wijnand Den Uyl ziet het helemaal zitten. (Foto: Bob Awick)
Advertorial

Een nieuw en spannend avontuur voor speelgoedwinkel Den Uyl

BUSSUM - Intertoys Holland is sinds februari failliet en een groot aantal winkels is daarna gesloten. Dit geldt gelukkig niet voor speelgoedwinkel Den Uyl.

"Veel winkels van Intertoys zijn dichtgegaan, maar omdat ik zelf de eigenaar ben, kan ik gewoon openblijven", vertelt Wijnand den Uyl. "Deze nieuwe tijd vraagt wel om ander ondernemerschap en dit avontuur ga ik samen met een groepje oud-Intertoys-ondernemers aan.

Nieuwe formule
We gaan met retailorganisatie Euretco een nieuwe speelgoedformule in Nederland opzetten. Euretco werkt samen met ondernemers en franchisenemers zoals Intersport en Hubo en wil er nu ook graag een speelgoedafdeling bij hebben. We zijn blij dat we deze kans hebben gekregen."

"Na het faillissement en de overname van Intertoys hebben we de balans opgemaakt of we door wilden gaan met de oude formule. Met een paar winkels hadden we al snel het gevoel dat het anders moest. Het ontbreekt in de markt aan een frisse, nieuwe speelgoedformule die voldoet aan de huidige tijd. Ook willen we het assortiment uitbreiden voor jongens en meisjes tot zestien jaar, want nu is er eigenlijk alleen speelgoed voor kinderen tot tien jaar. De samenwerking met Euretco geeft ons de mogelijkheid om iets nieuws op te bouwen op een manier die er nog niet is."

Pilotwinkel
"Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want bij de start, zo'n vijf weken geleden, was er letterlijk nog niets. We zijn nu bezig om een compleet nieuw concept op te bouwen. Onze winkel heet nu tijdelijk 'De Nieuwste Speelgoedwinkel van Nederland'. Als alles goed gaat, wordt in september de eerste pilotwinkel geopend met het nieuwe concept, naam en logo. Tot die tijd is onze winkel gewoon open met het vertrouwde assortiment en bedienen we de klanten zoals ze dat van ons gewend zijn. Het blijft daarom ook de grootste speelgoedwinkel in 't Gooi, want we bestaan niet voor niets al 91 jaar.

Reacties
We krijgen hele leuke reacties in de winkel en men is nieuwsgierig wat er gaat komen. De tijdelijke naam wordt volledig begrepen en we nodigen iedereen uit om mee te denken over een nieuwe naam."

Negen locaties
In eerste instantie wordt begonnen met negen locaties. "Ik heb ook nog een speelgoedwinkel in Amersfoort en de andere winkels zijn in Amstelveen, Budel, Deurne, Eindhoven, Gemert, Purmerend en Veldhoven, maar uiteindelijk moeten dat er veel meer worden. Dit heeft als voordeel dat alle ondernemers echt betrokken zijn bij de opbouw van de formule. Niet alleen ondernemers en vestigingsmanagers, maar ook het voltallige personeel wordt erbij betrokken. Tenslotte weten zij als geen ander wat er speelt in de winkel."

De Nieuwste Speelgoedwinkel zit aan de Nassaulaan 31, Bussum, 035-691 56 92, www.denieuwstespeelgoedwinkel.nl.

Meer berichten