De wethouder kwam naar de Jozefschool om Bas in het zonnetje te zetten.
De wethouder kwam naar de Jozefschool om Bas in het zonnetje te zetten. (Foto: Jessica de Jong)

Directie Jozefschool: 'Meester Bas ziet het werk en maakt echt het verschil'

MUIDEN - Een lovende mail van adjunct-directeur Monique Out vol complimenten aan het adres van Bas Otten bleek een schot in de roos. Dankzij de mail is Otten door D66 Gooise Meren gekozen tot Conciërge van het Jaar.

Nog een beetje beduusd is hij ervan. Van de titel die hij kreeg, een mooi boek met briefjes van de kinderen, een bloemenbon en vooral lovende woorden. Het doet Bas Otten duidelijk goed dat hij als nieuwkomer op de Jozefschool deze prijs in de wacht mocht slepen.

Niet verwacht
Meester Bas had al wel door dat er iets ging gebeuren, maar dit had hij niet verwacht. De voormalige eigenaar van een montagebedrijf werkt pas sinds dit schooljaar op de Jozefschool. Zijn vriendin Maud, die schoonmaakster is op de Jozefschool, wees hem op de positie.

Timmeren
Bas: "Ik ben hier conciërge geworden en hou mij bezig met hand-en-spandiensten. Ik verricht reparaties, onderhoud het gebouw, ben veel bezig met tuinieren en houd mij bezig met een stukje lesgeven: tuinieren in de bak op het plein. En ik ga altijd mee naar de moestuin op het Muiderslot. Daarvoor timmerde ik bijvoorbeeld een bolderkar. Maar de eerste maanden was het vooral rigoureus opruimen en had ik echt heel veel werk te doen. Of ik nog een wens heb? Een eigen werkplekje, dat zou nog heel mooi zijn."

Ondersteunend personeel
Geert-Jan Hendriks, D66-wethouder Onderwijs, was samen met raadslid Jacqueline Sweerts naar Muiden gekomen om Bas de hand te schudden. "Wij vinden het heel belangrijk dat ondersteunend personeel eens in het zonnetje wordt gezet. Niet alleen de leerkrachten en kinderen maken de school, maar juist ook de conciërge die ervoor zorgt dat iedereen zich bezig kan houden met zijn of haar primaire taken."

Veel meer dan klusjes
Dat is ook de reden dat D66 de prijs in het leven had geroepen. Sweerts had een oproep gedaan en kreeg twaalf nominaties binnen. "We hebben heel veel mooie brieven binnengekregen, maar meester Bas bleek in korte tijd heel veel voor de school te betekenen. Hij doet zoveel meer dan alleen wat klusjes. Hij heeft groene vingers, is enorm behulpzaam, timmert erop los - van een kabouterhuis voor de themahoek tot een buitenbank - en recent betrapte hij nog twee inbrekers", somt ze op.

Onmisbaar
Adjunct-directeur Monique Out schreef de brief om haar dankbaarheid richting Bas te uiten. "Hij heeft zich in korte tijd onmisbaar gemaakt. Hij is er zelfs nog na school om te controleren of alles veilig en goed is. Een gouden kracht die van alles regelt, waardoor wij onze handen vrij hebben voor onze eigen taken. Vorig jaar kregen we als school werkdrukgelden en daardoor konden we een conciërge inhuren. Bas ziet het werk en neemt ons ontzettend veel taken uit handen."

Aanwinst
Dat laatste beaamt ook directeur Remon Pontman. "Voordat Bas kwam moesten we alles zelf doen. Dat is een hele opgave voor een school met 237 leerlingen. Ik stond zelf ook vaak een lamp in te draaien of andere taken te verrichten. Bas is echt een aanwinst voor de school."

Bas heeft gouden handjes. Foto: Jessica de Jong.

Meer berichten