Het bevrijdingsvuur in Naarden.
Het bevrijdingsvuur in Naarden.

Lopers Tempo blikken terug op geslaagde Bevrijdingsloop

Algemeen

BUSSUM - In de nacht van 4 op 5 mei hebben 15 lopers van atletiekvereniging Tempo in estafettevorm het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Naarden gebracht. Om en en om liepen er 3 tot 4 lopers. De hele nacht moesten ze doorlopen; 80 kilometer in 9 uur, een hele mooie prestatie.

In Wageningen was om 00.00 de start van het estafetteloop. In totaal gingen daar 80 verenigingen uit heel Nederland in groepjes van start. De verenigingen die de langste afstand hadden vertrokken als eerste. Tempo kon om 00.45 starten voor een barre tocht.

Hele nacht door
Een woordvoerder laat weten hoe het er aan toe ging: "Er is de hele nacht doorgelopen. Ze hebben heel veel regen en zelfs hagel getrotseerd. De lopers liepen zo'n tien minuten per keer of langer als ze konden en dan wisselden ze af met een fietser. Dus drie fietsen op vier lopers. Ze gingen de hele nacht door zonder slaap."

Zwaar
"De overgang van fietsen naar lopen en terug vond men erg zwaar want daar waren de lopers niet op getraind. Onderweg hadden ze ook nog een lekke band. De laatste 8 kilometer vanaf het Mediapark kregen de renners ondersteuning van andere lopers van Tempo."

Feestelijk 
De groep lopers werd uiteindelijk bij het Vestingmuseum in Naarden feestelijk onthaald. De burgemeester gaf met het ontbranden van het vuur, het hijsen van de vlag en een kanonschot van de kanonniers de aftrap van de Bevrijdingsdag in Gooise Meren. 

Knappe prestatie.

Het vuur wordt ontstoken.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Oproep voor vrijwilligers Teamleider Vluchtelingenwerk: 'Iedereen heeft een vluchtverhaal' Zorg 26 mei, 13:00
Afbeelding
Kunstig Beeld in Muiden tijdens pinksterweekend: kunstliefhebbers kunnen struinen langs exposities Cultureel 26 mei, 12:00
Afbeelding
Scooterrijder gewond na ongeval Brinklaan foto's 26 mei, 11:04
Logo
Afbeelding
Levensverwachting stijgt met jaren We worden steeds ouder en blijven ook langer gezond Algemeen 26 mei, 10:00
Afbeelding
College gaat weer 'on tour' Algemeen 26 mei, 09:41
Afbeelding
'Door Veilig Thuis hoef ik de nasleep van de scheiding niet alleen te dragen' regio 26 mei, 09:00
Afbeelding
Leerlingen basisschool maken kennis met lokale politiek door spel 'Democracity' Politiek 26 mei, 09:00
Afbeelding
Gratis taxatiedag voor munten, bankbiljetten, goud, zilver en trading cards (oa. Pokémon) in Huizen 30 mei Financieel Nieuws 26 mei, 08:00