Deze mensen kregen vandaag allemaal een Koninklijke Onderscheiding
Deze mensen kregen vandaag allemaal een Koninklijke Onderscheiding (Foto: Bob Awick)

Burgemeester verrast fantastische vrijwilligers met Koninklijke onderscheiding

NAARDEN - Traditiegetrouw worden op de dag voor Koningsdag de Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Han ter Heegde deed dit vanmorgen vol verve in de Grote Kerk van Naarden. Vandaag kregen vier Naarders, vier Bussumers en een Muider een Koninklijk lintje voor hun geweldige inzet voor de samenleving. Ronald Smit uit Bussum kreeg zijn lintje niet in Naarden, maar uit handen van de burgemeester van Utrecht.

Een overzicht van de gedecoreerden:

Piet de Bruijn (81) uit Naarden is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn jarenlange en intensieve vrijwillige inzet voor voetbalclub NVC en zijn sociale inzet voor mensen in zijn eigen buurt. In de jaren vijftig was hij ook al op vrijwillige basis actief en organiseerde hij vijf keer de Wielerronde van Naarden.

Annemiek Hoogenboom (66) uit Naarden is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege haar langdurige en buitengewoon kundige inzet, beroepsmatig en vrijwillig, voor emancipatie, mensenrechten en duurzame ontwikkeling op internationaal niveau.

Gerard Huijser (69) uit Bussum is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn jarenlange en intensieve vrijwillige inzet voor diverse verenigingen op het gebied van onderwatersport. Hij was en is duikinstructeur, trainer, scheidsrechter, masseur, jurylid en opleider veiligheid. Een van zijn aandachtspunten is de deelname van personen met een verstandelijke beperking.

Maarten Reuchlin (70) uit Bussum is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn jarenlange en intensieve vrijwillige inzet voor een tiental ideële organisaties, onder meer in de rol van penningmeester en voorzitter.

Henk Sander (73) uit Muiden is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn jarenlange en intensieve vrijwillige inzet voor het Comité Openbare Feesten Muiden. Daarnaast is hij actief voor de Muider Schaak Kring.

Kees Scheltes (69) uit Naarden is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn jarenlange en intensieve vrijwillige inzet voor de Gooische Hockey Club. Daarnaast organiseerde hij vier keer een grote reünie voor het Goois Lyceum en zette hij zich in voor de Vereniging van Delta Lloyd gepensioneerden.

Marianne Scheltes-Rood (67) uit Naarden is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege haar jarenlange en intensieve vrijwillige inzet voor de Gooische Hockey Club. Daarnaast is zij onder meer actief voor KWF Kankerbestrijding en Fotofestival Naarden.

Hans van der Ree (58) uit Bussum is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn langdurige en intensieve inzet voor de Gooische Hockey Club, tennisvereniging Het Spieghel, Bussum On Ice, Filmhuis Bussum en 'Villa Oki', een woonvoorziening voor jongeren met een beperking.

Ronald Smit (61) uit Bussum is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg zijn decoratie vandaag niet in Naarden overhandigd, maar werd verrast in Utrecht door burgemeester Jan van Zanen. Dit komt doordat hij veel voor deze stad heeft betekend. Smit is sinds 1991 werkzaam voor de afdeling Volksgezondheid van de gemeente Utrecht en zet zich al vele jaren in voor kwetsbare groepen, waaronder dak- en thuislozen en cliënten in de maatschappelijke opvang. Onder meer was hij de initiator van de Koudweerregeling, die voorziet in de opvang van dak- en thuislozen bij strenge vorst. Hij zette zich ook als vrijwilliger in voor kwetsbare groepen, onder andere via 'Straatnieuws Utrecht' en via het initiëren van het daklozenfestival in cultureel centrum Tivoli.

Eemnesser Henk Eijlers (80) kreeg vandaag niet in zijn woonplaats Eemnes zijn onderscheiding, maar wel in de Grote Kerk Naarden omdat hij daar veel vrijwilligerswerk heeft verricht. Hij is Lid in de Orde van Oranje Nassau geworden. Al sinds 1995 is hij nauw betrokken bij het organiseren van de orgelconcerten. Daarnaast is hij in en rond zijn eigen woonplaats medeorganisator van culturele middagen voor senioren (samen met Versa Welzijn) en de duurzaamheidscafé's in Laren, Eemnes en Blaricum.


 

Meer berichten