Geen sigaretten meer bij tennisclub Het Spieghel.
Geen sigaretten meer bij tennisclub Het Spieghel. (Foto: Jan-Cuno Lucassen)

Niet meer roken bij tennisclub Het Spieghel

BUSSUM - GLTC Het Spieghel is vanaf 1 mei 2019 rookvrij. De club sluit aan bij de landelijke trend waarbij sportclubs afstand nemen van rokers. 

"Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door op onze club. Daarom vraagt tennisclub Het Spieghel aan iedereen die op de club komt voortaan het terrein rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil Het Spieghel kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken," zo luidt de verklaring.

Enquête
Voorzitter Bianca van der Meer: "Vanuit enkele leden kwam de vraag om een rookvrije club. Als bestuur omarmen we de beweging naar een rookvrije generatie, maar het is natuurlijk ook belangrijk hoe onze leden hier over denken. We hebben vervolgens een enquête gehouden onder alle leden van 12 jaar en ouder. Daar kwam heel duidelijk uit naar voren dat de overgrote meerderheid van de leden graag in een rookvrije omgeving sport."

Elders roken
Wie het toch niet laten kan om een sigaret op te steken moet dit buiten het zicht van de kinderen en niet op het terrein doen. De entree, het terras, de plekken binnen op het sporttrein en langs de banen zijn rookvrij. 

Meer berichten