Ruim 350 leerlingen De Hoeksteen bij Koningsspelen op HCAW | NaarderNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Ruim 350 leerlingen De Hoeksteen bij Koningsspelen op HCAW

BUSSUM  - Door het hele land werd vandaag op diverse basisscholen de Koningsspelen gevierd. Dat gebeurde op het schoolplein, op veldjes, maar ook bij Honk- en Softbalclub HCAW.

Op de honkbalvelden was het vanmorgen vroeg al een drukte van belang. Ruim 350 kinderen van De Hoeksteen - de kleuters bleven op school - maakten er daar samen met de ouders én buurtsportcoaches een gezellige dag vol sport en spel van. 

Gezond BMI
Schooldirecteur Henk Makker vertelt dat op zijn school de kinderen over het algemeen vrij veel met sport bezig zijn. "Tennis, hockey, golfen. De kinderen op onze school hebben het over het algemeen bovengemiddeld goed. We hebben eigenlijk geen kinderen met een ongezond gewicht en we zien dat bijna alle kinderen wel goed bewegen", merkt hij tevreden op.

Winst
Gymleraar Rick denkt dat er toch nog veel winst te behalen is. "Je ziet wel dat het gat groter wordt tussen degene die niet zo goed bewegen en degene die erg uitblinken en op een hoog niveau sporten."

Sportboekje
De ochtend begon met een gezellige dans en Alexander Luijten, de wethouder sport ,kwam langs om het eerste sportboekje uit te reiken aan twee kinderen van deze Bussumse school. In het boekje staat het complete aanbod van sporten in Gooise Meren en wordt de komende tijd aan 6.000 basisschool kinderen uit Gooise Meren overhandigd. Daarbij behoort ook de mogelijkheid om gratis een sportles te proberen.

Sportvelden beter benutten
Luijten: "De gemeente vindt sporten heel belangrijk. We verkeren in de luxe dat we zoveel mooie sporten kunnen aanbieden. We hopen dat nog meer kinderen gaan bewegen en ook eens een andere sport uitproberen. Sommige sporten zijn ontzettend populair en er zijn ook wachtlijsten, aan de andere kant zie je dat sommige sportvelden nauwelijks gebruikt worden. Dat vinden wij echt niet kunnen en daarom zijn we druk bezig om te kijken hoe we behoefte en aanbod beter op elkaar kunnen afstemmen. Nog voor 1 mei willen we met een plan komen voor de sportvelden in de gemeente."

De wethouder (zwarte jas) bekijkt de spelletjes.

Race op de skippybal.

Nieuwe spelletjes proberen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227085&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>