Struisvogels staan achter vervallen hek tussen de herten | NaarderNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Wie is hier het nieuwsgierigste?
Wie is hier het nieuwsgierigste? (Foto: Bob Awick)

Struisvogels staan achter vervallen hek tussen de herten

NAARDEN - Twee mannelijke struisvogels houden sinds woensdag de vrouwelijke struisvogel gezelschap op het Hertenkamp. De komst van de struisvogels verhoogt de noodzaak het hekwerk rondom het terrein te vervangen.

Struisvogels zouden, wanneer ze ontsnappen, grote problemen kunnen geven. Beheerder Roos van de Stichting Gooise Ark:"Ze zijn ontzettend sterk. Struisvogels zouden bijvoorbeeld zo een auto kunnen vertrappen. Ook zijn ze ontzettend snel, ze rennen wel 40 kilometer per uur."

Hek vervangen
"Dagelijks knap ik de gaten op in het hekwerk en ook samen met de buurt is een deel van het hekwerk langs de weg al vervangen. Recent nog is er een hert ontsnapt. We zitten er daarom bovenop. Maar vervanging gaat duizenden euro's kosten en dat hebben wij niet. We hopen dan ook dat de gemeente, die ons de afgelopen twee jaar heeft gekort, de helpende hand kan bieden. Als het hek er eenmaal is hopen we ook weer kippen kunnen houden", spreekt ze haar wens uit.

Geen probleem
De Afrikaanse loopvogels kunnen zonder problemen tussen de herten wonen. Alleen in broedtijd, het vrouwtje legt het ei en het mannetje broedt het uit, dan kan het zijn dat ze wat agressief worden. "Niet richting het publiek hoor, maar richting de verzorgers. Gelukkig weten wij goed waar we aan beginnen. Een babystruisvogel zou heel leuk zijn." 

Stress
De Stichting heeft de twee mannetjes overgenomen van een andere kinderboerderij. "Ze hebben nog een tijdje op een andere plek gezeten en dat was niet zo goed voor ze. Door de stress zijn de veren deels uitgevallen. We hopen dat ze er straks weer een stuk beter uitzien als ze gewend zijn."

Traktatie
Bezoekers kunnen bij een bezoekje aan de struisvogels het beste sinaasappelschillen meenemen. "Dat vinden ze echt ontzettend lekker. Ze eten bijna alles. Wel willen we dat iedereen zich aan de regels houdt die op het bord staan. We willen niet dat de herten ziek worden." 

Nieuwe naam
De Stichting wil voor de struisvogels niet alleen een nieuw hekwerk, ze hopen ook dat bezoekers mee willen denken over leuke namen voor de dieren. Suggesties kunnen via de Facebook-site van de Gooise Ark worden aangemeld.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227085&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>