Goois Jazz Festival is ieder jaar weer een feest.
Goois Jazz Festival is ieder jaar weer een feest. (Foto: Bastiaan Miché)
Weekendtip

Zaterdag Goois Jazz Festival in Spant!

BUSSUM - Een hele reeks aan artiesten treedt zaterdag 23 maart op tijdens het Goois Jazz Festival in Spant! De opbrengst gaat naar goede doelen hier in de regio.

Artiesten die de podia betreden zijn onder andere Shirma Rouse en Wouter Hamel, die samen een tribute brengen aan de vorig jaar overleden Queen of Soul Aretha Franklin. Het Peter Beets Trio komt langs voor een tribute aan George Gershwin, Amsterdam Funk Orchestra met gitarist Anton Goudsmit gaat een feestje geven met klassieke funk en afrofunk.

Jong talent
Ook staan er verschillende jonge jazzartiesten op het podium zoals The New York Second, Floris Kappeyne Trio en Oak Street. Corné Klein en DJ Duo Sweatshop mixen de hele avond aan elkaar met Soul Sensations. Voor een hapje en drankje zijn er loungehoekjes en foodtrucks.

Goede doelen
Serviceclub Kiwanis Naarden organiseert samen met Spant! het festival voor de 36e keer en elk jaar gaat de opbrengst naar verschillende goede doelen om kinderen te helpen die dat nodig hebben. Dit jaar gaat Kiwanis projecten sponsoren waar kinderen bij betrokken zijn in 't Gooi, zoals zorgboerderij Blaricum, De Olmen, kindertuinen Bussum en Stad Gooi Stichting Talents. Woongroep De Olmen kan rekenen op een bijdrage voor een tweedehandspersonenbus.

Meer berichten