Afbeelding

Twee keuzes nieuw plein gemeentehuis

Politiek

BUSSUM - De gemeenteraad kan binnenkort kiezen uit twee verschillende versies voor de herinrichting van het plein voor het gemeentehuis en de ruimtes eromheen. Eerder werden vier varianten gepresenteerd aan betrokkenen, maar hiervan vielen er vanwege de hoge kosten al twee af.

Omwonenden, ondernemers en jongeren hebben zich volgens de gemeente goed ingezet om mee te praten over de invulling van de buitenruimte. Het budget hiervoor werd eerder al opgekrikt van 1 naar 5 ton. Wethouder Nico Schimmel vertelt dat één plan binnen de 5 ton te realiseren is, het andere plan niet. Het gaat om een gewone en een 'luxere' variant.

De wethouder moest bij het maken van de plannen rekening houden met diverse eisen. Denk aan het beter toegankelijk maken van de entree voor mindervaliden, meer groen én de mogelijkheid voor evenementen zoals de kermis. Schimmel legt uit dat het aantal parkeerplaatsen op en rond het plein hetzelfde blijft. Ook wil hij kwijt dat parkeren op maaiveld gaat gebeuren. Hoe dat eruitziet is afwachten, de tekeningen zijn nog geheim.

Uit de krant