Het hele interview is terug te zien op GooiTV.
Het hele interview is terug te zien op GooiTV. Foto: Bob Awick
Video

Ex-wethouder Marleen Sanderse wil een zetel in de provincie

Politiek

GOOISE MEREN - Heel wat kandidaten uit het Gooi staan op de kandidatenlijsten voor Provinciale Staten van Noord-Holland. Zo ook Marleen Sanderse uit Naarden voor het CDA. Samen met de Hilversumse Jacqueline Kalk (nummer 10 voor de PvdA voor het waterschap) was zij te gast bij GooiTV.

Mevrouw Sanderse waarom wilt u de provincie in?
"Na mijn wethouderschap heb ik meegeschreven aan een provinciaal programma. Toen dacht ik: het gaat hier echt over belangrijke en interessante thema's en toen begon het te kriebelen. Een functie bij de provincie is voor mij ook goed te combineren met mijn werk in Almere. Dat ligt in Flevoland en daar houd ik mij bezig met ruimtelijke ordening en mobiliteit. Het CDA heeft nu vijf zetels in de provincie en hopelijk blijft dat zo. "

Waar gaat het CDA zich hard voor maken in Noord-Holland?
"De christen democraten hebben 'wonen' als belangrijkste speerpunt. Veel mensen staan op een wachtlijst voor een sociale huurwoning en je ziet overal dat er krapte is op woningmarkt. Het CDA wil dus dat er meer wordt gebouwd, en dan niet alleen binnenstedelijk, maar ook buiten de dorpen en stadsranden. We willen dit omdat we hoorden dat er best wat gemeenten hebben aangegeven dat de provincie restricties oplegt om te bouwen waar ze willen én vraag zien. Het CDA heeft daarom initiatieven genomen om mogelijk te maken om te bouwen op plekken waar die vraag is."

Uit de krant