Crowdfundingactie gestart voor vogelhospitaal Naarden | NaarderNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bob Awick

Crowdfundingactie gestart voor vogelhospitaal Naarden

NAARDEN Het vogelhospitaal is een crowdfundingactie begonnen nadat ze in december voor de tweede keer binnen een jaar de dupe zijn geworden van een inbraak. Inmiddels is er in ruim een week tijd zo'n 540 euro opgehaald.

In totaal is er 2000 euro nodig om het gestolen gereedschap, een hogedrukreiniger en een accuboormachine te vervangen. De verzekering dekt volgens beheerder Erik Bruinning slechts 300 euro. Een meevaller hebben ze wel wat betreft de aanschaf van een nieuw beveiligingssysteem. De kosten hiervan werden onlangs door een stichting gedoneerd. Bruinning vertelt dat het huidige systeem verouderd was. Hij hoopt dat dit ook de laatste inbraak was, maar is er niet gerust op. "De inbraak was heel specifiek, beide keren is er heel bewust duur gereedschap meegenomen." Volgens hem weegt een hogedrukreiniger zeker wel 35 kilo. "Die neem je niet zomaar mee."

Daders

De politie heeft de daders overigens beide keren niet kunnen opsporen. "De politie heeft gekeken, er is proces-verbaal opgemaakt, maar het is een lastig verhaal."

'Via het water binnengekomen'

Bij de laatste inbraak in 2017, ook in december, werden onder meer een kettingzaag, een slijptol en een bladblazer meegenomen. Bruinning gelooft dan ook niet dat de inbraken door een stel vandalen gepleegd zijn. Ook heeft hij een vermoeden hoe ze deze keer zijn binnengekomen. Het vogelhospitaal ligt aan de Karnemelksloot en volgens hem zijn ze met een bootje gekomen. "De hekken waren onbeschadigd en nog dicht." Wel was er veel braakschade aan deuren en kozijnen. "Die schade wordt gelukkig wel door de verzekering gedekt", aldus een nog steeds ontstemde Bruinning.

Nieuw beveiligingssysteem

Dat de inbraken telkens in december plaatsvonden, schept toch ook wel wat verwondering. Een inbraak is sowieso niet leuk, maar in deze periode is het extra zuur omdat dit voor het vogelhospitaal een drukke periode is. De eerste, in 2017, was rond de jaarwisseling, de tweede inbraak was vorig jaar op kerstavond. Bruinning vraagt zich wat cynisch af wanneer ze dit jaar aan de beurt zijn. Toch hoopt hij dat het nieuwe, geavanceerde beveiligingssysteem eventuele dieven afschrikt.

Wie wil bijdragen aan de crowdfunding kan dat doen door een donatie over te maken op NL81INGB 0679172289 t.n.v. St. Vogelopvangcentrum Midden Nederland.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227085&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>