Veel artiesten komen weer naar het Goois Jazz Festival.
Veel artiesten komen weer naar het Goois Jazz Festival.

Goois Jazz Festival dit jaar op 23 maart met Shirma Rouse en Wouter Hamel

BUSSUM - Het Goois Jazz Festival wordt dit jaar gehouden op zaterdag 23 maart in Spant. Ook dit jaar zijn er weer diverse grote namen die zullen schitteren op de drie verschillende podia.

Artiesten die de podia betreden zijn onder andere Shirma Rouse en Wouter Hamel, die samen een tribute brengen aan de vorig jaar overleden Queen of Soul Aretha Franklin. Het Peter Beets Trio komt langs voor een tribute aan George Gershwin, Amsterdam Funk Orchestra met gitarist Anton Goudsmit gaat een feestje geven met klassieke funk en afrofunk.

Foodtrucks
Ook staan er verschillende jonge jazzartiesten op het podium zoals The New York Second, Floris Kappeyne Trio en Oak Street. Corné Klein en DJ Duo Sweatshop mixen de hele avond aan elkaar met Soul Sensations. Voor een hapje en drankje zijn er loungehoekjes en foodtrucks.

Opbrengst voor kinderen
Serviceclub Kiwanis Naarden organiseert samen met Spant! het festival voor de 36e keer en elk jaar gaat de opbrengst naar verschillende goede doelen om kinderen te helpen die dat nodig hebben. Dit jaar gaat Kiwanis projecten sponsoren waar kinderen bij betrokken zijn in 't Gooi, zoals zorgboerderij Blaricum, De Olmen, kindertuinen Bussum en Stad Gooi Stichting Talents. "Zwemlessen bijvoorbeeld moeten de ouders nu zelf betalen, maar juist voor de kinderen die het nodig hebben, kunnen de ouders dat niet", vertelt Pieter Kwak van het Goois Jazz Festival.

Donaties
"En daarom wordt er een donatie gegeven aan de Stichting Zwemmen voor kinderen in armoede. We doneren ook een bedrag aan woongroep De Olmen zodat ze een tweedehandspersonenbus kunnen aanschaffen. Als er instellingen en organisaties zijn die met kinderen werken en ook een donatie nodig hebben, dan kunnen ze zich aanmelden via info@gooisjazzfestival.nl."

Kaarten kosten 39.50 euro en zijn te koop via Spant.

Meer berichten