Golf van inbraken in Gooise Meren.
Golf van inbraken in Gooise Meren. (Foto: Christian Pfeiffer)

Golf van criminaliteit in Gooise Meren

GOOISE MEREN - Het CDA gaat tijdens de raadsvergadering van volgende week woensdag vragen stellen over de golf van woninginbraken en -overvallen in Gooise Meren.

Raadslid Jim de Vos van het CDA vertelt dat er in de laatste drie maanden veel woninginbraken waren en dan in het bijzonder in de wijk Oranje-Nassau Kwartier. "Naast de 'gewone' woninginbraken en autokraken worden bewoners ook geconfronteerd met overvallen in hun woning. Het dieptepunt tot nog toe was op 22 januari toen twee oudere dames werden overvallen en opgesloten in hun woning aan de Juliana van Stolberglaan."

Opheldering
Het CDA maakt zich zorgen over deze golf van criminaliteit en wil opheldering van het college van burgemeester en wethouders. Zo willen de christendemocraten weten wat de onderliggende oorzaak kan zijn van deze toename en welke maatregelen er genomen moeten worden in de gemeente om de kans op deze inbraken en overvallen te verminderen.

Aanpak
De Vos: "Is er daarbij sprake van een wijkgerichte aanpak als er bijvoorbeeld een toename van criminaliteit in een bepaalde wijk is? Wat zijn de resultaten tot nu toe van de inzet om dergelijke highimpactcrimes te bestrijden en welke meldingen worden uiteindelijk door de politie opgelost?"

App
"Ook vragen we ons af als een slachtoffer de politie belt terwijl de inbrekers/overvallers nog in huis zijn, hoe gevaarlijk dat kan zijn. Is er misschien een andere manier om 112 te alarmeren, bijvoorbeeld met een app?"

Meer berichten