Heel veel kinderen mogen op een uitje naar de Schaapskooi in Blaricum.
Heel veel kinderen mogen op een uitje naar de Schaapskooi in Blaricum. (Foto: GNR)

Donatie voor project 'Ontdek de Gooise Heide'

BUSSUM - De Lakeland Foundation heeft 4000 euro gedoneerd aan het educatieve project Ontdek de Gooise Heide. Daarmee kunnen kinderen van de basisschool in deze regio kennis kunnen maken met de Gooise natuur.

Via het project Ontdek de Gooise Heide wil het GNR alle Gooise scholieren naar de Schaapskooi in Blaricum halen en hen op praktische wijze duidelijk maken wat het belang is van natuur en natuurbehoud in het Gooi.

Afscheid
Het geld werd cadeau gedaan bij het afscheid van bestuursleden Otto Bekouw en Jack Patijn. De Lakeland Foundation werd dertig jaar geleden opgericht door Otto Bekouw uit Laren, die graag projecten met een maatschappelijk nut in Gooi en omstreken financieel mogelijk wilde maken. Hij nam vorige week afscheid samen met de voorzitter, Jack Patijn, oud-burgemeester van Naarden. 

Vogelopvang
De Lakeland Foundation heeft ook geld beschikbaar gesteld aan diverse andere regionale goede doelen, zoals het project voor reanimatie-onderwijs van de Rotaryclub Naarden/Bussum (3.500 euro), voor een behandelkamer bij Vogelopvang Midden-Nederland in Naarden (3.000 euro), lessenaars voor muziekvereniging Crescendo in Muiden (1.480 euro) en de realisering van een expositie van het Holocaust Comité Gooise Meren (1.500 euro).

Meer berichten