Jaaroverzicht: 2018 in twaalf foto's van de voorpagina | NaarderNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Januari: vreselijk ongeluk met een scootmobiel.
Januari: vreselijk ongeluk met een scootmobiel. (Foto: Bob Awick)

Jaaroverzicht: 2018 in twaalf foto's van de voorpagina

NAARDEN - Het is de week van de jaaroverzichten. Wij hebben al onze voorpagina's van dit jaar er nog eens bijgepakt en maakten dit overzicht van opvallende momenten uit het nieuws uit Naarden.

Januari
Een bejaarde man rijdt met zijn scootmobiel dwars door het raam van zorgcomplex De Flank. De man komt te overlijden. Er komen vragen over hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. (Foto boven).


Februari
Carnavalsvereniging De Vestingnarren weet wel wat Naarden mist: een speelpark langs de Bedekte Weg. Voor hun jaarlijkse stunt plaatsen ze eigen ludieke attracties om de vesting met een dikke knipoog naar Oud Valkveen.


Maart
De verkiezingen voor de gemeenteraad zijn geweest. De VVD blijft de grootste, nieuwkomer GDP haalt vier zetels, net zoals Hart voor BNM. De Partij voor Behoud Speelpark Oud Valkeveen doet op het laatste moment toch niet mee.


April
Bijna duizend bezoekers komen af op de Nacht van Naarden. Zij verdelen zich over acht locaties om daar te genieten van een cultureel programma.


Mei
De mannen van Rugbyclub 't Gooi uit Naarden zijn landskampioen geworden. Tegenstander Hilversum bood weinig weerstand en al gauw werd duidelijk dat de beker naar Naarden zou komen.


Juni
De gevels van het stadhuis worden netjes opgeknapt. Het monumentale gebouw staat in de steigers en veel ornamenten worden geschilderd.


Juli
De plannen voor de herontwikkeling van het Stadskantoor worden gepresenteerd. De naam van het project is Het Hart van Naarden. De reacties op het uiterlijk van de woningen zijn positief. Kritiek is er op de hoge prijzen van de appartementen.


Augustus
Het is zomervakantie, dus ook het jaarlijkse huttenbouwfeest Vestingeiland wordt gehouden. Het is droog geweest en daarom is er eerst nog een vuurverbod. Dat wordt later, in de tweede week van het vakantie-eiland, opgeheven.


September
De nieuwbouw van middelbare school het Wellantcollege bereikt het hoogste punt. Na jarenlang praten over de herontwikkeling van deze locatie wordt er nu in razend tempo een mooie school uit de grond gestampt. Achter het Wellant verrijst ook de nieuwbouw van de Godelindeschool.


Oktober
Wethouder Marieke Munneke Smeets moet gedwongen aftreden. Ze viel over het dossier-Comenisulaan. De raad sprak van een vertrouwensbreuk.


November
De burgemeester kondigt een vuurwerkverbod aan rondom het winkelcentrum op de Keverdijk. De reden is dat hier vorig jaar veel overlast was van jongeren, vuurwerk en vernielingen.


December
Vanaf nu zal de Grote Kerk twee jaar lang in de steigers staan. Het leien dak wordt vernieuwd en dat is een enorme operatie. Er is nog 2 ton nodig om alle kosten te kunnen dekken.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227085&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>