Afbeelding
Foto: Bob Awick

Naarden rekent zaterdag op 10.000 toeschouwers intocht Sinterklaas

Algemeen

NAARDEN - De organisatie voor de intocht van Sinterklaas gaat uit van zeker 10.000 belangstellenden. Komende zaterdag vanaf 16.30 uur is jong en oud welkom bij het voorprogramma rond de Nieuwe Haven - bij het Arsenaal. Daar zal dan het voorprogramma beginnen.

Zo rond 17.30 uur, als het donker is, wordt Sinterklaas verwacht. Hij zal weer heel veel pieten meenemen die op kleine bootjes zijn gestapt. Dit jaar ontvang loco-burgemeester Alexander Luijten de Goedheiligman omdat burgemeester ter Heegde wegens een val van zijn fiets gewond is en zich heeft afgemeld.

Muziek
Als de Sint aan land is, zullen de kinderen van de basisscholen in Naarden zich klaar maken voor de feestelijke optocht. Hiervoor hebben ze prachtige karren en outfits gemaakt. In de stoet rijden ook mooie voertuigen mee. Dit jaar zijn er ook weer veel muziekpieten voor de feestelijke sfeer. Na de rondrit is er nog een afterparty in de Grote Kerk (rond 19.00 uur).

Fiets
Bezoekers wordt gevraagd lopend of op de fiets te komen. Dit jaar zijn ook drie plekken aangewezen voor mensen die van buiten de Vesting met de fiets komen.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Oproep voor vrijwilligers Teamleider Vluchtelingenwerk: 'Iedereen heeft een vluchtverhaal' Zorg 26 mei, 13:00
Afbeelding
Kunstig Beeld in Muiden tijdens pinksterweekend: kunstliefhebbers kunnen struinen langs exposities Cultureel 26 mei, 12:00
Afbeelding
Scooterrijder gewond na ongeval Brinklaan foto's 26 mei, 11:04
Logo
Afbeelding
Levensverwachting stijgt met jaren We worden steeds ouder en blijven ook langer gezond Algemeen 26 mei, 10:00
Afbeelding
College gaat weer 'on tour' Algemeen 26 mei, 09:41
Afbeelding
'Door Veilig Thuis hoef ik de nasleep van de scheiding niet alleen te dragen' regio 26 mei, 09:00
Afbeelding
Leerlingen basisschool maken kennis met lokale politiek door spel 'Democracity' Politiek 26 mei, 09:00
Afbeelding
Gratis taxatiedag voor munten, bankbiljetten, goud, zilver en trading cards (oa. Pokémon) in Huizen 30 mei Financieel Nieuws 26 mei, 08:00