Feest bij Boekhandel Los én in Naarden tijdens Kinderboekenweek | NaarderNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Lenneke Gons van boekhandel Los  raadt het kinderboek 'lampje' aan.
Lenneke Gons van boekhandel Los raadt het kinderboek 'lampje' aan.

Feest bij Boekhandel Los én in Naarden tijdens Kinderboekenweek

BUSSUM - De Kinderboekenweek is weer begonnen en bij Boekhandel Los is het dan één groot boekenfestijn. Nieuw is dat LOS dit jaar ook twee activiteiten in Naarden organiseert.

Lenneke Gons is al veertig jaar boekverkoper en organiseert ook elk jaar de Kinderboekenweek. "Dit jaar is het thema 'Vriendschap'. De activiteiten beginnen zaterdag 6 oktober in de winkel met een voorstelling van vioolschool Mirjam Welling. "Zo'n twintig leerlingen spelen de sterren van de hemel en aan het eind van de middag is er een eindstuk met alle violisten." 

Dummie de Mummie
Tosca Menten komt op woensdagmiddag 10 oktober haar nieuwste 'Dummie de Mummie' signeren, samen met een gitarist. Kinderen kunnen zich met wc-papier verkleden als Dummie de Mummie.

Lampje
Als topper hebben we vrijdag 12 oktober Annet Schaap die het boek 'Lampje' heeft geschreven. Dit boek heeft de boekenwereld echt op z'n kop gezet. Annet heeft voor haar boek de Woutertje Pieterse Prijs en de Zilveren Griffel gewonnen en is genomineerd voor de Gouden Griffel. Ik heb in jaren niet zo'n mooi kinderboek gelezen.

Naarden
Dit jaar hebben we ook een samenwerking met de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de VN. We staan op vrijdag 5 oktober in de Grote Kerk van Naarden met boeken van de schrijvers van het boek 'Jij en ik, verhalen over vriendschap en vluchtelingen'. De auteurs geven verschillende workshops.

Boer Boris
Nieuw dit jaar is de samenwerking met theater deMess in Naarden-Vesting. Samen organiseren we zondag 7 oktober om 10.30 uur een voorleesontbijt over 'Boer Boris' met schrijver Ted van Lieshout en tekenaar Philip Hopman, die rondlopen als boeren met rode laarzen."

Alle activiteiten in Boekhandel Los aan de Nassaulaan 33 zijn gratis, kaartjes in de winkel of kijk op de website


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227085&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>