Kinderopvang stopt massaal met gebruik van de stint | NaarderNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Voorlopig blijft de stint geparkeerd staan.
Voorlopig blijft de stint geparkeerd staan.

Kinderopvang stopt massaal met gebruik van de stint

BUSSUM - Bijna alle kinderopvangorganisaties in Naarden en Bussum stoppen voorlopig met het gebruik van de elektrische bolderkar, de zogenoemde stint. Dat blijkt bij navraag door deze krant. Alleen de SKBNM blijft met de sint rijden. Het gebruik van het vervoermiddel ligt onder vuur nadat er vorige week een fataal ongeluk gebeurde in Oss, waarbij op een spoorwegovergang vier kinderen om het leven kwamen en een kind en een begeleider zwaargewond raakten.

In Naarden en Bussum was het heel gebruikelijk dat de kinderopvangorganisaties de spoorwegovergangen over gaan met de stint. Het blijkt dat Koningskinderen in april ook problemen heeft ondervonden met een stint bij de overweg. Door problemen met de accu stond het voertuig met kinderen stil op het Bussumse spoor. "Dat was wel een andere situatie dan in Oss waarbij, zo vermoedt men, de gashendel niet terugschoot. Onze kinderen zijn niet in gevaar geweest. Er is gehandeld volgens het protocol en er kwam geen trein. Afgelopen vrijdag hoorden we dat er meer incidenten in het land waren met accu's en gashendels. Daarom hebben wij besloten voorlopig niet meer met de stints te rijden. We zorgen voor alternatief vervoer en wachten de verdere uitkomsten van het onderzoek naar dit tragische ongeval af", aldus directeur Jelmer Kruyt.

Smallsteps laat stints ook staan
Kinderopvang Smallsteps in Naarden heeft twee stints. Deze worden per direct niet meer gebruikt. "Omdat de oorzaak van het ongeluk nog onduidelijk is en de veiligheid van onze kinderen en medewerkers vooropstaat, hebben wij besloten geen gebruik meer te maken van de stint, tot nader order. Ondanks het feit dat wij strikte regels hebben voor het gebruik en onderhoud, nemen wij geen enkel risico."

Kindergarden, voorheen bekend als Kindervilla, rijdt ook niet meer met de stints. Een geel exemplaar stond maandag leeg en verlaten geparkeerd voor de deur. "Wij hebben vrijdag het besluit genomen te stoppen met het gebruik van de stints totdat we meer weten over het ongeval", reageert het kinderdagverblijf.

Nog één stint blijft wel rijden
Kinderopvangorganisatie SKBNM heeft één stint in Bussum rondrijden. Deze wordt gebruikt voor de Sport BSO. "We hebben het onderwerp uiteraard besproken en zijn enorm geraakt door het ongeluk. We zien geen aanleiding om te stoppen met het gebruik van de stint. We hebben vaste medewerkers die op de bakfietsen rijden en daarvoor getraind zijn. We gaan niet met de stint het spoor over. Daarbij hebben wij een goed doordacht vervoersbeleid. Uiteraard volgen wij het nieuws en zullen we ons beleid aanpassen wanneer daar reden voor blijkt te zijn."

In Nederland rijden zo'n 3500 stints rond. De fabrikant van de stint heeft laten weten alle bakfietsen te onderzoeken.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227085&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>