Parkeerplekken Action verdwijnen | NaarderNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Parkeerplekken Action verdwijnen

NAARDEN / BUSSUM - De 14 parkeerplekken tegenover de Action zullen verdwijnen. Het betreft een pilot om te kijken of deze maatregel de verkeersveiligheid ten goede komt.

Er bestaan al langer plannen om iets te doen aan de 'verkeerschaos' rondom de populaire winkel aan de Slochterenlaan. Het probleem is dat veel mensen met de auto komen en deze graag aan de straat willen parkeren.

Soms wachten ze midden op de smalle straat op een plek of ze gaan de auto draaien. Daarbij steken ook veel mensen, zonder op te kijken, zomaar de straat over bij het verlaten van de winkel. De gemeente wil dat meer automobilisten parkeren op het grote Q-park parkeerterrein, ook gelegen tegenover de Action.

Zonde geld
Wethouder Marieke Munneke Smeets vertelt over de pilot. "We hebben ervoor gekozen om de ingang van Q-park niet te verplaatsen. Wij vinden dat zonde van het geld (80.000 euro red.), zeker omdat het hele gebied in samenwerking met ProRail over anderhalf jaar compleet op de schop gaat."

"We hebben daarom gekozen om vanaf september de parkeerplekken aan de straat te verwijderen en daarbij de ingang van Q-park duidelijker aan te geven. Zo kijken of we bijvoorbeeld of de glasbak bij de entree van de parkeerplaats ergens anders heen kan. We zullen na een paar maanden evalueren samen met de bewoners, Action en boa's. We zijn benieuwd wat de maatregelen zullen betekenen voor het parkeergedrag van de bezoekers van de winkel."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227085&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>