[Agendatip] Zaterdag open dag brandweer Bussum | NaarderNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Ben Derriks en Dennis Eggenkamp zijn klaar voor komende zaterdag.
Ben Derriks en Dennis Eggenkamp zijn klaar voor komende zaterdag. (Foto: Bob Awick)
Agendatip

Zaterdag open dag brandweer Bussum

BUSSUM - Branden blussen, met een hoogwerker iemand van het balkon redden, een auto open knippen: de brandweermannen van post Bussum bieden zaterdag het publiek de kans om zelf eens te ervaren wat ze allemaal bij dit korps doen.

De verwachting is dat zeker 1500 mensen de open dag zullen bezoeken. Kinderen zijn welkom, maar vooral fitte mannen en vrouwen tussen de 18 en 50 jaar worden gezocht om zich aan te melden bij het vrijwilligersteam. "Wij staan voor elkaar klaar", vertelt brandweerman Dennis Eggenkamp. "Voor mij is het korps een soort tweede familie. We moeten elkaar volledig kunnen vertrouwen. Ik ben er nu twintig jaar bij. Mijn vader Gerry is ook bij de brandweer. Het is mij dus met de paplepel ingegoten."

Verwachting
Maar juist ook voor mensen die nog niet aan de vrijwillige brandweer gedacht hebben, biedt de open dag de mogelijkheid om eens goed te kijken wat het allemaal inhoudt. "De brandweer is er voor iedereen die graag een steentje bij wil dragen aan veiligheid. Zaterdag kan iedereen ervaren wat je precies kunt verwachten.

Tien vrijwilligers gezocht
Er is plek voor zeker tien nieuwe vrijwilligers. "We zoeken mensen die in Bussum of de Hilversumse Meent wonen. Je moet binnen vier minuten omgekleed en wel hier op de kazerne kunnen zijn. De meesten hebben er een gewone baan naast, maar werken hier in het dorp. Denk aan mensen die wisseldiensten draaien of zelfstandig ondernemers."

De open dag wordt zaterdag gehouden van 10.00 tot 16.00 uur op de kazerne aan de Brinklaan 140. Er is voor zowel kinderen als volwassenen van alles te doen en te beleven.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227085&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>