Zelf verkeersbord plaatsen? Dat mag niet | NaarderNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Zelf een bordje ophangen, dat mag niet.
Zelf een bordje ophangen, dat mag niet.

Zelf verkeersbord plaatsen? Dat mag niet

NAARDEN - Duco Homan heeft in de Wagnerlaan een bord aan een lantaarnpaal gehangen met de tekst 'LET OP! spelende kinderen'. "Ik heb dit op eigen initiatief gedaan omdat er in onze straat te hard wordt gereden." Maar zelf zo'n bord ophangen én een Verkeersmaatje plaatsen zijn zaken die volgens de BOA's en de gemeente niet kunnen.

De actie werd na twee dagen opgemerkt door een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA). Duco moest het bord weghalen omdat er een klacht van een andere buurtbewoner was binnengekomen. Maar daar bleef het niet bij: ook het Verkeersmaatje moest weg.

Niet op de openbare weg
"Het waarschuwingspoppetje van plastic mag namelijk alleen op eigen grond staan en niet op de openbare weg." Dit schoot meerdere buren die ook zo'n Verkeersmaatje voor hun huis hebben staan in het verkeerde keelgat. "Het moet niet gekker worden. Wel handhaven als we een poppetje en een bord neerzetten, maar geen handhaving op het gedrag van de chauffeurs", aldus buurtbewoner Bert de Kleermaeker.

Kinderrijke buurt
Duco voelde er niets voor om het bord en het plastic poppetje weg te halen. "We wonen in een kinderrijke buurt waar heel veel kinderen buiten spelen. Veel automobilisten rijden te hard. Het kan zomaar gebeuren dat een kind oversteekt zonder goed te kijken. Het is dan wel een 30 kilometerzone, maar daar houdt lang niet iedereen zich aan. Vandaar de maatregelen."

Bord hangt er nog
Kortom: Duco vond dat hij niets verkeerd deed. "Ik moet eerlijk bekennen dat het bord er nog steeds hangt. De reden is dat ik niet wil dat er een kind wordt aangereden. Iedereen blijft maar te hard rijden.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227085&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>