Tewaterlating van zeilschip Berrona.
Tewaterlating van zeilschip Berrona. (Foto's: Bob Awick)

Na vier jaar klussen wordt ruim 40 jaar oude schip Berrona te water gelaten

NAARDEN - Ruim vier jaar werd er geklust aan het zeilschip Berrona en afgelopen zaterdag, tijdens het evenement Jazz Marina, werd het te water gelaten in Jachthaven Naarden. Een mooi moment voor iedereen die eraan heeft meegewerkt.

Het zeilschip van ferrocement is maar liefst 15 meter lang en gaat ingezet worden voor onder meer dagtochten met mensen die wel een verzetje kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld kinderen met een beperking of langdurig zieken.

Maatschappelijke doelen
Mike Muller, die vanaf het begin betrokken is geweest bij dit megaproject, vertelt dat ze eigenlijk twee maatschappelijke doelen hebben. "Met het schip en de Stichting Beronna willen we werk-, stage- en ervaringsplaatsen bieden voor langdurig werkzoekenden, vrijwilligers en sociaal kwetsbare mensen een mooie vaartocht bieden."

Proefvaart
Voordat het schip regelmatig de zeilen kan hijsen, moet er nog wel het een en ander gebeuren. Voornamelijk aan het interieur. Ze hopen in de tweede helft van de zomer klaar te zijn voor een proefvaart en in het voorjaar van 2019 de eerste echte vaartocht te maken.

Tegenslag
"We hoopten in twee jaar klaar te zijn, maar we zijn nu al vier jaar bezig." Soms was er wel geld en ontbrak het aan handjes, de andere keer waren er genoeg mensen om te helpen, maar was de bodem van de geldpot bereikt.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten