Bewoners voelen zich niet gehoord en bieden daarom een petitie aan.
Bewoners voelen zich niet gehoord en bieden daarom een petitie aan. (Foto: Bob Awick)

Bewoners willen dat gemeente een andere locatie zoekt voor hangjeugd

NAARDEN - Een flinke groep inwoners heeft vanmorgen een petitie aangeboden aan burgemeester Han ter Heegde en wethouder Hendriks. De bewoners willen niet dat er een jongerenontmoetingsplek komt op de kruising Meerstraat / Vaartweg omdat de plek te dicht bij de woningen ligt. Daarbij voelen de inwoners zich vreselijk in de steek gelaten door de gemeente.

De 200 handtekeningen werden gezet door bewoners, gezinnen en ondernemers van de Vaartweg, Meerstraat, Generaal Kraijenhoffstraat, Van Limburg Stirumlaan, Huibert van Eijkenstraat, Kolonel van Brienenstraat en Amsterdamsestraatweg.

Niet gehoord
De groep zich niet gehoord door de gemeente. "Bij een informatiebijeenkomst kregen wij het gevoel dat dit plan al in een ver gevorderd stadium is en dat de jongerenontmoetingsplek al besloten is. De jongen waren al benaderd, maar wij als inwoners niet. We hebben geen gelegenheid gehad het idee te bespreken of erover na te denken. Onze conclusie is dat de plek niet geschikt is als JOP omdat het te dicht bij de woningen met gezinnen ligt."

Lees woensdag meer in deze krant.

Meer berichten