Afbeelding

Van techarbeider tot cryptomiljonair: het verhaal van Daniel

Advertorial

Er zijn verhalen die ons inspireren. Verhalen die ons motiveren en die ons doen dromen. Het verhaal van Daniel, zoals verteld door zijn vriend Romano Miller, is daar een voorbeeld van. Het toont de ongelooflijke mogelijkheden van cryptocurrency aan en het bewijst hoe dit het leven van een gewone man volledig kan veranderen.

Daniel zijn reis naar financiële vrijheid

Daniel werkte bij een technologiebedrijf en worstelde met dezelfde financiële uitdagingen als de meesten van ons. Hij spaarde, stukje bij beetje. Hij droomde van financiële onafhankelijkheid, maar zijn spaargeld was onvoldoende om die droom te realiseren. Ongeveer 55.000 dollar had hij op zijn rekening staan toen hij besliste om het over een andere boeg te gooien. Eind 2010 nam Daniel namelijk een risico. Hij investeerde 5.000 dollar in Bitcoin, met een aankoopprijs van ongeveer 0,9 dollar per munt. Hij verwierf zo 5.200 Bitcoins. Op dat moment hadden nog niet veel mensen van deze digitale munt gehoord. In 2017, toen de koers van Bitcoin een waarde van 11.000 dollar bereikte, verkocht hij 43% van zijn munten. Plotseling had hij meer dan 24 miljoen dollar op zijn bankrekening staan!

Bitcoin veranderde het leven van Daniel

Daniels nieuwe fortuin stelde hem in staat om een leven te leiden waar hij alleen maar van had kunnen dromen. Hij kocht meteen een riante villa en meerdere sportauto’s. Maar ook een winkelcentrum om een passief inkomen te genereren. Want hij wist dat zijn rijkdom anders eens zou kunnen ophouden. Daarom bleef hij investeren om zijn passief inkomen te vergroten. Hij hield ook een aanzienlijk aantal Bitcoins in zijn portefeuille.

Leren uit het verleden en klaar voor de toekomst

Daniel zijn succesverhaal is ongetwijfeld opmerkelijk. Het is belangrijk om op te merken dat de cryptomarkt sinds de initiële investering van Daniel is veranderd. De grote procentuele schommelingen in de Bitcoin-koers zijn nog altijd groot, maar wel flink afgenomen. Daarom hebben investeerders in de tussentijd steeds vaker gekeken in de richting van andere munten. Onder andere de koers van Dogecoin heeft laten zien dat andere munten ook heel veel potentieel hebben. Maar daar hoeft het zeker niet te stoppen.

Een platform als Bitvavo, een toonaangevende Europese cryptocurrency-exchange, biedt handelaren de mogelijkheid om de koersen van diverse cryptocurrencies te volgen en om op een veilige en betrouwbare manier te investeren. Onder meer het bekijken van de Ethereum koers doe je bij Bitvavo.

Wat kunnen we leren van Daniel zijn verhaal?

Het verhaal van Daniel laat zien hoe het nemen van berekende risico’s mogelijkheden biedt, zeker op het gebied van financiële vrijheid. Je hoeft écht niet te wachten op het winnen van de Lotto, want je kan ook het heft in eigen handen nemen. Zijn verhaal laat echter ook zien dat je enkel investeert wat je kunt missen. Daniel investeerde niet al zijn spaargeld in crypto, maar zelfs minder dan tien procent daarvan. Bovendien cashte hij een deel uit en begon hij op andere manieren te investeren, om zijn beleggingsportefeuille minder risicovol te maken. Het verhaal van Daniel benadrukt met andere woorden vooral het belang van diversificatie en goed risicobeheer. Investeren in één enkele munt, zoals Bitcoin, kan risicovol zijn. Beleg altijd in verschillende soorten activa, in diverse sectoren en in uiteenlopende risicogroepen. 

Uit de krant

Afbeelding

Wargames in Het Nederlands Vestingmuseum. Speel je mee?

Kunst & cultuur 22 sep., 09:11
Logo
Afbeelding

Excuses aan agent verzachten straf niet

Dronken Bussumer (37) moet na dollemansrit vier maanden 'brommen'; rechtbank overruled OM

Politie & justitie 22 sep., 09:00
Logo
Afbeelding

Strafzaak lag acht jaar (!) op de plank

Taakstraf van 100 uur voor Bussumer (62); hij verhuurde pand als hennepkwekerij

Politie & justitie 21 sep., 16:12
Logo
Afbeelding

Ondernemersvereniging 'zeer teleurgesteld'

College trekt stekker uit Gooise Meren Marketing; Stichting laat op inhoud steken vallen

Politiek 21 sep., 13:00
Afbeelding

Beleef de Xperience Days op 7 en 8 oktober op het Media Park

EvenementenNieuws 21 sep., 11:30
Logo
Afbeelding

Transformers Autobot steekt kinderen hart onder de riem

Levensgrote Bumblebee spreekt Djenna moed in: 'Hij heeft mij laten inzien dat ik het gewoon kan'

Mensen 21 sep., 10:00
Afbeelding

Veel vacatures sinds corona

Groot tekort aan buschauffeurs, kappers en reisbureaumedewerkers in 't Gooi

Bedrijven 21 sep., 09:30
Afbeelding

Tindal-kamermuziekseizoen met veel jong talent en gerenommeerde musici

Kunst & cultuur 21 sep., 09:00