Afbeelding

Tips om tijd en energie te besparen op het reageren op vacatures

Advertorial

Of je nu vacatures in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht of Brabant zoekt: het is een proces dat vaak best wat tijd in beslag neemt. Voor jezelf op een rijtje zetten waar je naar op zoek bent, relevante zoektermen gebruiken, vacaturesites doorspitten, filteren op je vakgebied, een passende cv en motivatiebrief maken en het invullen van je contactgegevens: er komt een hoop bij kijken. Er zijn verschillende tips om tijd en energie te besparen op het reageren van vacatures. Je leest ze hieronder!

Oriënteer jezelf goed

Misschien weet je al een lange tijd welke carrière je ambieert, maar het is ook mogelijk dat je daar nog niet zo’n duidelijk beeld van hebt. Als dat laatste het geval is, is het belangrijk om jezelf eerst te oriënteren op wat je wilt. Wat daarbij kan helpen, is om een lijstje voor jezelf te maken. Schrijf daarop waar je interesses liggen. Doe daarvoor ook vooral onderzoek naar verschillende vakgebieden en functies, zodat het makkelijker is om te achterhalen wat je leuk vindt en wat niet.

Het is daarnaast handig om op te schrijven voor jezelf wat je talenten zijn. Welke vaardigheden en kennis heb je al opgedaan en welke zou je graag voor je werk gebruiken? Wanneer je jezelf goed georiënteerd hebt, maak je je zoektocht gerichter en lukt het sneller om relevante vacatures te vinden.

Maak een standaard cv en motivatiebrief

Je cv en motivatiebrief per vacature aanpassen aan de vaardigheden en vereisten is een onderdeel van het solliciteren dat veel tijd en energie kost. Om minder tijd kwijt te zijn aan het reageren op vacatures, is het handig om voorafgaand aan je zoektocht een standaard cv en motivatiebrief op te stellen. Maak en cv en schrijf een tekst die niet heel gericht op een functie zijn, maar juist wat algemener. Kom je dan een leuke vacature tegen, dan hoef je slechts een paar kleine aanpassingen te doen en hoef je geen hele nieuwe cv of motivatiebrief op te stellen.

Filter op vakgebied en locatie

Wil je sneller bij de juiste vacatures uitkomen? Dan is het ook een goede tip om te filteren op je vakgebied en de locatie waar je werkt zoekt. Bij veel vacaturebanken kun je eenvoudig filteren op deze dingen, waardoor je gelijk uitkomt bij waar je naar op zoek bent. Dan kom je een stuk sneller vacatures tegen die aansluiten bij je wensen, waardoor je ook sneller kunt reageren op een leuke baan. Ook wanneer je in zoekmachines zelf zoekt naar banen, is het goed om het vakgebied en de locatie te benoemen in je zoekterm.

Droom je van werken in een grote, centraal gelegen stad in Noord-Holland? Dan is Amsterdam een aanrader, want hier vind je veel werkgelegenheid. Benieuwd wat voor werk je hier vindt? Check dan eens deze vacatures in Amsterdam.

Deze tips maken jouw zoektocht naar een leuke baan sneller en efficiënter. Maak hier dus zeker gebruik van als je geen urenlang naar vacatures wilt zoeken. Maak je zoektocht gericht, dan kom je veel sneller uit bij iets dat je leuk vindt.

Uit de krant

Afbeelding

Wargames in Het Nederlands Vestingmuseum. Speel je mee?

Kunst & cultuur 22 sep., 09:11
Logo
Afbeelding

Excuses aan agent verzachten straf niet

Dronken Bussumer (37) moet na dollemansrit vier maanden 'brommen'; rechtbank overruled OM

Politie & justitie 22 sep., 09:00
Logo
Afbeelding

Strafzaak lag acht jaar (!) op de plank

Taakstraf van 100 uur voor Bussumer (62); hij verhuurde pand als hennepkwekerij

Politie & justitie 21 sep., 16:12
Logo
Afbeelding

Ondernemersvereniging 'zeer teleurgesteld'

College trekt stekker uit Gooise Meren Marketing; Stichting laat op inhoud steken vallen

Politiek 21 sep., 13:00
Afbeelding

Beleef de Xperience Days op 7 en 8 oktober op het Media Park

EvenementenNieuws 21 sep., 11:30
Logo
Afbeelding

Transformers Autobot steekt kinderen hart onder de riem

Levensgrote Bumblebee spreekt Djenna moed in: 'Hij heeft mij laten inzien dat ik het gewoon kan'

Mensen 21 sep., 10:00
Afbeelding

Veel vacatures sinds corona

Groot tekort aan buschauffeurs, kappers en reisbureaumedewerkers in 't Gooi

Bedrijven 21 sep., 09:30
Afbeelding

Tindal-kamermuziekseizoen met veel jong talent en gerenommeerde musici

Kunst & cultuur 21 sep., 09:00