Afbeelding

Tips om de ideale voordeur te kopen

Advertorial

Heb je een nieuwe voordeur nodig? Omdat je huidige voordeur niet goed meer functioneert of omdat je het model zat bent geworden? Wil je een nieuwe voordeur kopen die aansluit bij je wensen en huis, dan is het goed om tijdens je zoektocht op een aantal punten te letten. Wij delen hieronder een aantal handige tips om je op weg te helpen.

Kies een materiaal

Eén van de eerste dingen om over na te denken als je een nieuwe buitendeur van plan bent te kopen, is het materiaal. Het is daarbij slim om meerdere materialen met elkaar te vergelijken. Kijk daarbij niet alleen naar wat je mooi vindt, maar ook naar in hoeverre er onderhoud nodig is. Zo zijn houten deuren minder onderhoudsvriendelijk dan bijvoorbeeld deuren van kunststof. Weeg de voor- en nadelen van diverse materialen tegen elkaar af, zodat je daar een weloverwogen keuze in kunt maken.

Een stijl bepalen

Naast het materiaal is ook de stijl iets om over na te denken. Voor het kiezen van de stijl is het goed om zowel te zoeken naar iets dat je zelf mooi vindt, als iets dat bij je huis past. Voordeuren zijn er in allerlei stijlen, waardoor je daar een ruime keuze in hebt. Denk bijvoorbeeld aan een klassieke deur, moderne deur, landelijke deur en jaren ’30 deur. Kijk goed naar wat het beste aansluit bij de overige stijl van je huis, zodat je het goed met elkaar laat matchen en het een mooi samenhangend geheel wordt.

Zorg dat de deur inbraakveilig is

Het is tijdens je zoektocht naar de perfecte voordeur ook belangrijk om te letten op de veiligheid. Daarom is het een aanrader om te kiezen voor een deur die inbraakveilig is, zodat je inbrekers geen kans geeft. Met een voordeur die goed beveiligd is, voel je jezelf een stuk veiliger in huis. Bij het kiezen van een deur is het daarom goed om te kijken naar in hoeverre de deur is beveiligd. 

De kleur bepalen

Zodra je hebt gelet op het materiaal, de stijl en de veiligheid, is het nog van belang dat je nadenkt over de kleur. Deuren zijn er in talloze kleuren, dus je hebt daarin keuze genoeg. Op die manier is het mogelijk om het af te stemmen op je wensen en de stijl van de deur. De kleur bepaalt voor een groot deel de uitstraling, dus het is iets belangrijks om over na te denken. Ga dus na of je voor een neutrale, rustige kleur wilt gaan of dat je durft op te vallen.

De overige details

Stel je een voordeur op maat samen, dan heb je vaak de mogelijkheid om naast bovenstaande dingen nog meer details te bepalen. Denk daarbij aan de kleur van je glas, je type, afwerking en kleur deurbeslag, tochtstrippen, een draaiknop en een brievenbus. Door alles naar wens samen te stellen, creëer je je droomvoordeur. 

Met deze tips hierboven moet het jou vast lukken om de ideale voordeur aan te schaffen. Neem er de tijd voor, zodat je volledig achter je keuze staat. Je wilt tenslotte wel dat je er weer een lange tijd mee vooruit kunt.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Natuurorganisaties: 'Houd rekening met broedseizoen, natuur komende maanden extra kwetsbaar' Natuur en Milieu 25 mrt., 10:00
Logo
Afbeelding
Zaterdagportret | Ton Koopman 'Spanningen horen bij het leven van musici' Mensen 25 mrt., 08:00
Logo
Afbeelding
Nieuw politiek cultuurbeleid Enthousiasme over Gooiland als theater: 'Het wordt wel weer eens tijd om een poging te wagen' Politiek 24 mrt., 16:30
Afbeelding
Jozefschool 1 & Meerstroom 1 naar regionale halve finale 'schoolschaak' Sport 24 mrt., 15:48
Logo
Afbeelding
Asbussen toegevoegde waarde? Gemeente in spagaat. Wie betaalt de restauratiekosten van grafkapel Dudok van Heel op Oude Begraafplaats? Algemeen 24 mrt., 15:00
Logo
Afbeelding
Gooise Meren; dertien branden op 10.000 woningen Steeds meer elektrische apparaten maken risico op woningbrand groter Algemeen 24 mrt., 13:47
Afbeelding
Muziekvereniging suf? ViJoS laat zien dat dit allesbehalve waar is! Cultureel 24 mrt., 11:18
Afbeelding
Oud-leerling Ben Onland bezoekt Goois Lyceum met zonneauto Natuur en Milieu 24 mrt., 09:48