Afbeelding

Ontwikkel je als ICT’er met het behalen van deze certificaten

Commerciële bijdrage

ICT’er zijn is een vak apart. Er is veel kennis voor nodig. Die kennis kun je in delen opbouwen door het behalen van certificaten die een bepaald deelgebied van het vak dekken. Ieder certificaat is een bewijs dat je dat deel van het vakgebied beheerst. We bespreken een drietal certificaten die je als ICT’er kunt behalen om je te ontwikkelen in het vakgebied.

MD-101

Wil je kunnen aantonen dat je de kennis en vaardigheden bezit voor het ontwikkelen, beheren en beveiligen van een moderne desktopomgeving? Behaal dan het MD-101 certificaat! Deze training biedt veel belangrijke basics die je nodig hebt als ICT-professional. Zo leer je bijvoorbeeld een Mobile Device Management (MDM) en Mobile Application Management (MAM) strategie te plannen. Daarnaast leer je verschillende enrollement methodes te begrijpen en uit te voeren door middel van Windows AutoPilot. Ook niet onbelangrijk, is dat je leer hoe je Windows Update policies moet plannen en configureren. Verder leer je verschillende beveiligingstools voor data en apparaten te benoemen.

MD-100

Heb jij basiskennis van computernetwerken, OS en applicatieconcepten plus ervaring met Windows OS? Dan kun je voor het MD-100 certificaat gaan. Bij deze training leer je hoe je Windows 10 desktops moet installeren, configureren en personaliseren in een organisatorische omgeving. Daarnaast leer je ook uitleg te geven over het beveiligen van Windows aan klanten én hoe je problemen met Windows kunt oplossen. Verder leer je het basissysteem beheer zoals Serverrollen, Group Policy en AD beter kennen tijdens de MD-100 training.

ITIL

Zoek je een fundament om de inrichting van ICT-omgevingen te standaardiseren? Dan komt het behalen van het ITIL certificaat uitstekend van pas. ITIL draait om een hoop best practices die hierbij helpen. Tijdens de training ligt de focus op omgaan met incidenten. Je leert wat je kunt doen om storingen in de activiteiten, services of functies te voorkomen en het snel en vakkundig op te lossen als er toch iets misgaat. Kortom, met het certificaat op zak weet je wat je nodig hebt met betrekking tot incidenten die binnen een IT-infrastructuur kunnen ontstaan.

Naast deze drie certificaten is er ook het Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associate-certificaat dat voor een ICT’er zeker van pas kan komen. Ben je daarin geïnteresseerd, dan is het van belang om te weten dat je dit certificaat alleen kunt behalen via het MD-100 en MD-101 examen. Nog een reden om in deze certificaten te investeren!

Uit de krant