Afbeelding

Meer ruimte en een groter woongenot door verbouwen

Advertorial

Maak je huis naar wens door een verbouwing met de overwaarde te financieren

Hoewel de stijgende huizenprijzen stagneren, zijn de prijzen nog steeds hoog. Opnieuw toetreden tot de woningmarkt is een uitdaging. Al eens gedacht om de overwaarde in te zetten voor een (duurzame) verbouwing van jouw woning? 

“Verbouwen is goede manier om je woongenot te verbeteren,” Zeker als je nog van plan bent om enige tijd in de woning te blijven wonen. meent Rens Kamer van Hypotheek4Starters.

Woongenot door verbouwen

Heb je een woning en wil je daar nog enige tijd in blijven wonen, verbouw deze dan voor meer woongenot met behulp van een verbouwingshypotheek, is het credo van Kamer. Maar hoe lonend is het nu precies om de overwaarde in je woning te steken? 

“Héél lonend. Je zorgt voor instant verbetering en meer woongenot. Of je nu het toilet opknapt of de hele zolderverdieping onder handen neemt. “Met elke positieve verandering van je woning, zorg je voor een groter woongenot en wellicht ook voor een waardevermeerdering. Zeker wanneer je jouw woning duurzamer maakt of wanneer je met de verbouwing jouw woning flink opknapt. 

Breng de verbouwing onder bij een bouwdepot
Een verbouwing is vaak makkelijk te financieren met overwaarde. Zeker omdat de prijzen de laatste tijd sterk zijn gestegen. Kamer adviseert dan ook om een grote verbouwing onder te brengen in een hypotheek. Dit kan lonend zijn vanaf een verbouwing vanaf € 20.000 a € 25.000,-. Daaronder kan een persoonlijke lening een betere uitkomst bieden. De rente over persoonlijke lening is namelijk ook fiscaal aftrekbaar, als je dit gebruikt om jouw woning te verbeteren. Vraag je een hypotheek aan, dan maak je kosten. Denk aan advieskosten, taxatiekosten en mogelijk notariskosten. Daarom adviseer ik je pas een hypotheek aan te vragen bij een grotere verbouwing vanaf € 20.000 a € 25.000,-.

“Verbouw je voor bijvoorbeeld € 30.000, dan vraag je een bouwdepot aan voor € 30.000. Uit dit bouwdepot kan je de verbouwing bekostigen. Op een bouwdepot ontvang je rente. Vaak is dit dezelfde rente als dat je betaalt. Mocht jouw verbouwing later aanvangen, omdat de aannemers druk zijn, heb je geen renteverlies. 

Kentering op de woningmarkt: nu hét moment om een huis te kopen
En, goed om te weten als je nog geen koophuis hebt en wel één wilt: “Er is een kentering op de woningmarkt gaande”, meent Kamer. “Door de rentestijging is er minder concurrentie op de woningmarkt, wat toch wel zorgt voor een ideale conditie voor het kopen van een woning. 

Wil je weten hoeveel je kan lenen? Maak gebruik van de calculator op Hypotheek4starters.nl

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Expositie ‘Engelen’ van Eric Beets in Kunst aan Zee Cultureel 26 nov, 09:48
Afbeelding
Brand achter boekhandel LOS 112 26 nov, 08:14
Logo
Afbeelding
Zaterdagportret | Nienke Elenbaas ‘Ik probeer altijd te kijken naar wat er wél is’ Mensen 26 nov, 08:00
Afbeelding
Vlag uit voor Orange the World bij gemeentehuis Gooise Meren Algemeen 25 nov, 16:00
Logo
Afbeelding
Werkzaamheden Burg. Jur. Visserlaan Winkeliers balen van timing: ‘Maar we zijn bereikbaar!’ Bedrijven 25 nov, 15:00
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling busvervoer met ‘hoogwaardige’ Lijn 320 Bedrijven 25 nov, 13:00
Afbeelding
Prijs drinkwater met kwart omhoog regio 25 nov, 11:00
Afbeelding
Beleef Rijksmuseum Muiderslot in winterse sferen Cultureel 25 nov, 10:37
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief