Afbeelding

Overstappen van woonverzekering gebeurt nog zelden

Advertorial

Voorwaarden voor verzekeringen blijven nog steeds moeilijk leesbaar voor de meeste consumenten. Uiteraard is er de afgelopen jaren al veel verbeterd op basis van de inspanningen van consumentenorganisaties. Maar heb jij onlangs de voorwaarden van je woonverzekeringen nog eens uitgeplozen? Het blijft nu eenmaal een moeilijke materie en veel verzekerden schijnen al blij te zijn als de zaak eenmaal geregeld is en er daarna alleen nog maar naar om te kijken als het onverhoopt nodig is.

Waar ieder jaar een zeer grote hoeveelheid consumenten een nieuwe zorgverzekering afsluit, is overstappen van woonverzekering veel minder gebruikelijk. Er zijn echter ook voor deze verzekeringen goede vergelijkingssites waar je kan selecteren op prijs en voorwaarden. Kijk bijvoorbeeld eens naar een woonverzekering op Overstappen.nl. Hieronder staan een aantal punten die van belang kunnen zijn.

De opstalverzekering

Gelukkig hoeft maar een beperkt aantal mensen ieder jaar een beroep te doen op deze verzekering. Daarbij gaat het immers vaak om grote calamiteiten en bedragen. Als jouw huis onverhoopt afbrandt, verwacht je van de verzekeraar voldoende geld te krijgen om een vergelijkbaar nieuwbouwhuis te laten bouwen. Meestal is dat ook geen probleem, maar niet iedere verzekeraar heeft dezelfde manier van afhandeling. Ook ontstaan er soms problemen over de zaken die tot de woning kunnen worden gerekend. Valt de vloerbekleding onder de opstalverzekering of juist de inboedelverzekering? Worden dergelijke spullen die tot het huis worden gerekend, vergoedt tegen nieuwwaarde of de actuele waarde bij de calamiteit die beduidend lager is. Beslist een punt om te bekijken en te vergelijken.

De inboedelverzekering

Waar de situatie bij een calamiteit bij de opstalverzekering nog redelijk duidelijk is, zijn er bij een inboedelverzekering veel meer potentiële problemen. Bij een dergelijke verzekering kan er sprake zijn van overdekking, dat houdt in dat de verzekerde te veel premie betaalt, maar op basis daarvan geen hogere uitkering kan claimen. Onderdekking is nog een groter probleem, omdat je op basis daarvan sowieso minder vergoeding krijgt dan de waarde van je inboedel. Ook de vergoeding op zich is bij een inboedelverzekering minder eenduidig. Dat is vaak op basis van actuele waarde en geen vervangingswaarde. Daarbij komt nog eens het probleem dat veel verzekeraars onderbouwing willen voor de uitkering die ze moeten voldoen. Aangeraden wordt om facturen te bewaren op een veilige plaats. Heb jij dat op orde? Ook hier is het verstandig om de polis er eens bij te pakken en de voorwaarden te vergelijken met jouw wensen.

De ‘buiten het huis’ polis

Deze woonverzekering heeft meerdere namen, maar komt er op neer dat je een vergoeding kan krijgen voor waardevolle zaken die je mee neemt naar buiten. Denk daarbij maar eens aan je smartphone of een laptop. De voorwaarden voor uitbetaling bij schade zijn zeer verschillend bij deze relatief nieuwe verzekering en dat geldt ook voor de te betalen premie. Indien je kiest voor een dergelijke polis is vergelijken echt een must. Kies voor een verzekering die echt past bij jouw specifieke situatie en weeg de lasten en mogelijke baten goed tegen elkaar af. Gebruik hierbij de onafhankelijke vergelijkingssites.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Verkoop terrein blijkt niet in lijn met uitspraak Hoge Raad Kruijt: ‘Gemeente op glad ijs bij verkoop speelveld Jan ter Gouwweg’ Politiek 20 mei, 15:00
Afbeelding
Kerstfeest in mei bij Kindcentrum ‘t Mouwtje voor medewerkers Algemeen 20 mei, 09:00
Afbeelding
Tim Kliphuis & Rosenbergs in Tindalvilla in Bussum Cultureel 20 mei, 09:00
Afbeelding
In gesprek met vrijwilligers Valeriya Sergeeva en Hans Eijgenraam Hulpverlening aan Oekraïners kampt met veel administratieve hobbels Mensen 20 mei, 09:00
Afbeelding
Treinverkeer tussen Utrecht Centraal en Bussum-Zuid ligt plat Algemeen 19 mei, 17:12
Afbeelding
Bussumse Wereld BBQ komt eraan Buurt / wijk 19 mei, 16:30
Afbeelding
De Wilhelminakerk wil een plek zijn voor het hele dorp Benefietconcert voor Wilhelminakerk Algemeen 19 mei, 16:20
Afbeelding
Officier van justitie: 'Eerst straf, dan behandeling' Bussumer die handelde in harddrugs wordt niet geschorst uit voorarrest Politie 19 mei, 15:00
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief