Afbeelding

Voormalige bedrijfswagens: uitermate geschikt als gezinsauto

Advertorial

Het is vaak een aankoop die tegelijk plaatsvindt met gezinsuitbreiding: een grotere gezinswagen. In het gros van de gevallen kiest men voor een stationwagen, maar een bestelbus met dubbele cabine dat voorheen dienst deed als bedrijfswagen, is hier ook uitermate geschikt voor. Een Mercedes Vito occasion voor zes of zelfs negen inzittenden wordt op die manier interessant voor elke familie. 

Struinen op Dutch Vans

Op de website Dutch Vans, de online plek voor wie op zoek is naar een (tweedehands) bestelbus, staan ze allemaal overzichtelijk uitgestald, de vele modellen Mercedes-Benz Vito. Het zijn snelle en comfortabele bussen die zowel qua bouw als qua rijcomfort aandoen als een grote gezinswagen. En daar zijn ze dus ook geknipt voor! Ze bieden zelfs meer voordelen dan een reguliere gezinsauto. 

Dubbele cabine, meer overzicht voor de chauffeur

Een gezin is een kostbare vracht en dan is het een bijkomend voordeel als de chauffeur hoger zit. Verkeerssituaties zijn zo beter in te schatten omdat men over voorliggers heen kijkt. In een Mercedes-Benz Vito met dubbele cabine is plaats voor zes personen inclusief bestuurder - een groot gezin dus. Op het gebied van snelheid en vermogen doet de Vito niet onder voor personenauto’s. En dan is er natuurlijk het laadruim waar veel bagage in kan, of eventuele huisdieren. 

Ook bij negen personen ruim laadvermogen

Voor nog grotere gezinnen is de 9-persoons variant een optie. Deze heeft eveneens nog genoeg laadruimte achter de achterste stoelen, bijvoorbeeld wanneer het hele gezin een dagje uit gaat. Denk ook aan het vervoer van sportteams. Bovendien kan er nog een dakkoffer op bevestigd worden wanneer men met de Vito op vakantie gaat. 

Meer en mooier uitzicht tijdens de roadtrip

Op de Europese wegen kan de sterke, voormalige bedrijfswagen helemaal goed laten zien waar hij toe in staat is. Het klinkt idyllisch en dat is het ook: met de hele familie richting Spanje, Italië of Frankrijk rijden in een bus die nooit aanvoelt als een bus. De kampeerspullen gaan achterin en op de passagiersstoelen is genoeg comfort en ruimte om zich onderweg te vermaken. Daarbij is het ook voor partner en kinderen een feest om wat hoger te zitten dan andere vakantiegangers. Waar anderen op hoge bruggen tegen een vangrail aankijken, vergaapt het gezin in een bus zich aan spectaculaire uitzichten. 

Tweedehands bus: vaak aantrekkelijker

Het loont de moeite om op de al genoemde website Dutch Vans rond te kijken en de opties te overwegen omdat hier voormalige bedrijfswagens tegen schappelijke prijzen worden aangeboden. Waarom investeren in een dure gezinswagen of SUV die onderhand ook de grootte van bussen aannemen als een tweedehands bus prijstechnisch vaak aantrekkelijker is? De vele voordelen zijn mooie extra’s.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Informatiemarkt vrijwilligersorganisaties in gemeentehuis van Bussum Zorg 26 jun, 12:42
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring George Kauderer van de firma AMROH uit Muiden Algemeen 26 jun, 11:02
Afbeelding
Seizoen BIJ ANDREAS Naarden bekend Cultureel 25 jun, 15:19
Afbeelding
Zomer bij Bibliotheek Gooi en meer Algemeen 25 jun, 11:17
Logo
Afbeelding
Peter Heerschop | Zaterdagportret ‘Als je logisch nadenkt, dan kom je heel ver’ Mensen 25 jun, 08:00
Afbeelding
Zomermarkt in De Palmpit Algemeen 24 jun, 15:36
Logo
Afbeelding
'Ik wil laten zien dat volwassenen ook goede dingen doen' Naardense start inzamelingsactie voor school in Bucha Mensen 24 jun, 14:00
Afbeelding
Scoutingverenigingen kunnen (en konden) subsidie krijgen Algemeen 24 jun, 13:00
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief