Afbeelding

Bedrijven maken progressie door industriële robots

Advertorial

Steeds meer ondernemers zijn op zoek naar manieren om hun onderneming te laten groeien. Dit kun je doen door te innoveren, door efficiënt te werken en door in te spelen op trends en ontwikkelingen. Een van die trends is het werken met industriële robots. Op plaatsen waar technologie een grote rol speelt, spelen mensen vaak ook een grote rol. Er wordt vandaag de dag echter steeds meer uit handen genomen door industriële robots. Het werken op deze manier kan verschillende voordelen hebben. Zo kan er sneller, nauwkeuriger en goedkoper gewerkt worden, en dat is een goede ontwikkeling voor elke organisatie. Deze trend heeft zich de laatste jaren ingezet en kun je in steeds meer bedrijven terugzien. De komende jaren zal dit naar verwachting niet anders zijn. In dit artikel lees je meer over deze ontwikkelen en zie je waarom er in de toekomst waarschijnlijk nog meer met industriële robots gewerkt wordt. 

Werk uit handen nemen

Ondernemen kun je niet zonder goed personeel. De zoektocht naar goed personeel is niet altijd even makkelijk. Zoek maar eens naar de juiste persoon met de exacte kwaliteiten die je nodig hebt om een organisatie vooruit te helpen, dat zal niet makkelijk zijn. Met een industriële robot kan men dit gemis aan goed personeel opvangen. Een robot kan er voor zorgen dat een organisatie waar productieactiviteiten worden uitgevoerd, non stop kan blijven doordraaien. Ook in het geval van ziekte of afwezigheid van bepaald personeel. Het kan bovendien zwaar werk uit handen nemen wat voor mensen moeilijk uit te voeren is. 

Robots en mensen

Een robot kan niet zonder mensen, omdat een robot natuurlijk wel aangestuurd moet worden. Industriële robots worden voor verschillende doeleinden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan afwerking van materialen, een lasrobot om verschillende onderdelen aan elkaar te lassen of het assembleren van producten op een productielijn. De vraag naar werknemers die kunnen werken met deze robots groeit dus ook, en daar zijn zelfs speciale opleidingen voor. Speciale cursussen kunnen er voor zorgen dat personeel al binnen een dag geconstrueerd kan worden om een robotprogammeur te worden. 

Investeren

Het aanschaffen van een industriële robot is voor veel ondernemers een flinke klus, omdat dit een flinke kostenpost kan zijn. De afgelopen jaren zien steeds meer ondernemers in dat de kosten voor deze technologie op termijn een goede investering is. Door de tijdswinst die er gemaakt wordt en de efficiëntere manier van werken die er gebruikt wordt kan de productiesnelheid omhoog, en dat is wat een ondernemer graag ziet. Een simpele berekening kan een ondernemers dus laten zien na welke periode de investering is terugverdiend en er dus extra winst gemaakt kan worden. 

Een ondernemer die wil groeien kan tegenwoordig bijna niet meer zonder technologie. Door te innoveren op het gebied van technologie, en dus bijvoorbeeld het werken met robots, kan de volgende stap voor een bedrijf betekenen. Experts verwachten dat deze trend zich de komende jaren alleen maar verder zal uitbreiden en dat de vraag naar industriële robots alsmaar blijft groeien. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Verkoop terrein blijkt niet in lijn met uitspraak Hoge Raad Kruijt: ‘Gemeente op glad ijs bij verkoop speelveld Jan ter Gouwweg’ Politiek 20 mei, 15:00
Afbeelding
Kerstfeest in mei bij Kindcentrum ‘t Mouwtje voor medewerkers Algemeen 20 mei, 09:00
Afbeelding
Tim Kliphuis & Rosenbergs in Tindalvilla in Bussum Cultureel 20 mei, 09:00
Afbeelding
In gesprek met vrijwilligers Valeriya Sergeeva en Hans Eijgenraam Hulpverlening aan Oekraïners kampt met veel administratieve hobbels Mensen 20 mei, 09:00
Afbeelding
Treinverkeer tussen Utrecht Centraal en Bussum-Zuid ligt plat Algemeen 19 mei, 17:12
Afbeelding
Bussumse Wereld BBQ komt eraan Buurt / wijk 19 mei, 16:30
Afbeelding
De Wilhelminakerk wil een plek zijn voor het hele dorp Benefietconcert voor Wilhelminakerk Algemeen 19 mei, 16:20
Afbeelding
Officier van justitie: 'Eerst straf, dan behandeling' Bussumer die handelde in harddrugs wordt niet geschorst uit voorarrest Politie 19 mei, 15:00
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief