Afbeelding

Tips bij zakelijk verhuizen, zo ben je goed voorbereid!

Advertorial

Moet je binnenkort een zakelijke verhuizing regelen? Dan is het handig om ruim van tevoren te beginnen met de voorbereidingen. Het kost namelijk altijd meer tijd dan je denkt en er komt van alles bij kijken! Een zakelijke verhuizing is niet alleen spullen van A naar B sjouwen, het is ook een nieuwe fijne werkplek creëren voor werknemers bijvoorbeeld. Het is belangrijk dat zij zich ook fijn voelen, een verandering van omgeving kan van invloed zijn op de concentratie. Met onderstaande tips gaat het zeker weten goed komen. En om de verhuizing te vieren is het altijd goed om af te sluiten met een borrel, zo bedank je iedereen die geholpen heeft en wijd je het nieuwe kantoor goed in!

Maak een planning

Een goede planning is key. Het is enorm handig om een goede en duidelijke planning te hebben. Begin heel ruim van tevoren met een plannetje. In die en die week kunnen mensen hun spullen inpakken. In de week erop gaan alle bureaus en andere meubels uit elkaar etc. De planning is niet alleen een houvast voor jezelf, maar je kunt deze ook delen met het personeel. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is!

Zorg voor genoeg dozen

Genoeg dozen bestellen is altijd een goed idee met een verhuizing. Er is altijd meer ‘troep’ dan je denkt! Zorg voor genoeg dozen voor het personeel, zodat ze hun spullen in kunnen pakken. Belangrijk is ook dat je labels haalt, zodat duidelijk is wat van wie is.

Laat iedereen eigen bureau inpakken

Laat iedereen z’n eigen spullen inpakken. Als er grote kasten zijn met veel mappen ed, dan kun je ook iemand anders vragen hiermee te helpen. Maar het is wel een goed idee als het personeel zijn of haar eigen bureau inpakt. Zo weet iedereen zeker dat alles mee is en kan er niks kwijt raken of gewisseld worden. Mensen vinden het sowieso fijn om ergens bij betrokken te worden, helemaal als het om hun eigen spullen gaat.

Zorg dat het meeste klaarstaat

Als de verhuizing is geweest, zorg er dan voor dat de meeste spullen alweer staan voordat het personeel weer op kantoor komt. Het is zo irritant als dit nog niet gebeurt is! Dat zorgt voor chaos en werknemers kunnen zich gewoon echt minder goed concentreren dan. Laat ze desnoods nog wat langer thuiswerken als het nog niet af is.

Verhuisborrel

Leuk is om een borrel in het nieuwe pand te organiseren! Zo kunnen jullie vieren dat alles goed is verlopen! Bovendien hebben mensen gelijk een positieve ervaring in de nieuwe kantine. Proost met z’n allen en dank iedereen ook voor zijn of haar hulp.

Bij zakelijk verhuizen is het belangrijk dat dingen goed georganiseerd worden. Het is niet zoals een privé verhuizing, dat is toch echt anders! Er zijn veel meer mensen betrokken bij een zakelijke verhuizing en om onrust of ontevredenheid te voorkomen is het goed om ten alle tijden transparant te zijn. Communiceer duidelijk over de plannen, dan krijg je begrip. 

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Huisartsen uit Gooise Meren strijdbaar op Malieveld Het is vijf voor twaalf voor huisartsen: ‘We willen nu meer tijd voor onze patiënten’ Zorg 5 jul, 15:00
Logo
Afbeelding
Toch gaat driekwart van ANWB-leden zeker op vakantie Nederlandse vakantieganger speelt in op huidige onzekerheden Algemeen 5 jul, 14:00
Afbeelding
Comeniusschool gaat ‘eco’ en wil ‘groene vlag’ behalen Algemeen 5 jul, 12:05
Afbeelding
Juliana Dalton behaalt zesde plaats op NK Algemeen 5 jul, 11:35
Afbeelding
HCAW blijft in spoor Amsterdam en Neptunus Sport 5 jul, 11:01
Logo
Afbeelding
Op stap met boswachters door het Kocherbos Muiderbergers blij dat het Kocherbos nu in handen is van Goois Natuurreservaat (GNR) Natuur en Milieu 5 jul, 09:00
Afbeelding
Ongeval op Brediusweg; auto komt tegen boom tot stilstand 112 4 jul, 19:44
Afbeelding
Getuigen gezocht van brand en schietincident Naarden Politie 4 jul, 17:32
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief