Afbeelding

Tandarts Rijswijk, moet ik een beugel?

Advertorial

Bijna iedereen heeft weleens een beugel gehad, tenminste iedereen die jonger dan 30 jaar is. Misschien heb je er niet zoveel goede herinneringen aan… Ook op latere leeftijd kun je ervoor kiezen om een beugel te nemen, misschien staan je tanden heel scheef of erger je je aan een aantal tanden die een beetje scheef staan. Moet je er dan voor kiezen om een beugel te nemen? En welke beugels zijn de meest gangbare? Wij zetten het op een rijtje.

Beugel als je ouder bent?

Als je wat ouder bent, dan is het wat moeilijker om een ‘juiste’ beslissing te maken. Je moet sowieso advies inwinnen van een specialist. Die kan er met een professioneel oog naar kijken namelijk. Je tanden zijn namelijk wat fragieler hoe ouder je wordt. Dus eerst moet er gekeken worden of je tanden wel geschikt zijn voor een beugel. Het ligt er dan ook aan hoe scheef je tanden staan. Als ze echt enorm scheef staan, dan kan het juist een stuk lastiger zijn. Misschien moeten je tanden dan echt veel te ver geschoven worden en zit je er dan jarenlang aan vast. De vraag is of je dat wil..

Als je na overleg een beugel kan nemen om je tanden weer recht te krijgen, dan is het handig om een beetje te weten welke soorten beugels er allemaal zijn. We kennen natuurlijk allemaal de slotjes! Maar er is nog veel meer om alles in je mond weer recht te krijgen.

Buitenboordbeugel

Zo heb je de zogenaamde buitenboorbeugel. Dit is een beugel die voor een groot deel buiten je mond zit. Het doel van een buitenboordbeugel is om je bovenkaak goed boven je kiezen te krijgen. Soms zit dit helemaal niet goed en als je dan aan slotjes begint, zal je zien dat het niet goed komt. Er moet eerst ruimte komen achterin de mond om de tanden aan de voorkant naar achteren te krijgen. Soms hoeft een buitenboordbeugel alleen in de nacht in.

Plaatje of blokbeugel

Een plaatje is niet zo ingrijpend. Dit plaatje zorgt er echter wel voor dat je tanden goed komen te staan. Een blokbeugel doet dit dan weer niet, deze zorgt er eigenlijk voor dat je tanden goed groeien. Zoals je begrijpt is een blokbeugel niet voor volwassenen bedoelt!

Eigenlijk kiest een orthodontist vaak voor slotjes, deze zijn het veiligst voor volwassenen. Er kan ook gekozen worden voor slotjes die van keramiek gemaakt zijn. Deze zijn minder goed zichtbaar, want het voelt misschien ongemakkelijk voor je om metalen slotjes in te hebben als volwassenen.

En ben je er al uit of je een beugel zou overwegen? De eerste stap zet je door naar een goede tandarts Rijswijk te gaan! Die kan jou het juiste advies geven. Na het advies kun je altijd nog even kijken of je het zou willen. Er zijn voors en tegens te bedenken, het is wijs om deze voor jezelf af te wegen.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
In GRRU-gesprek met... vrijwilliger Brigitte Quadflieg ‘We willen heel graag inspireren’ Natuur en Milieu 9 aug, 07:00
Logo
Afbeelding
Manege Any Dale blij met hun oorspronkelijke ‘oude’ naam ‘Vooral bij het communiceren naar leden of klanten toe was de naam niet eenvoudig’ Bedrijven 8 aug, 13:54
Logo
Afbeelding
Zomerserie Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij Buurtplatform KTV zet zich massaal in om wijken zwerfvuilvrij te krijgen Natuur en Milieu 8 aug, 07:00
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring Topografische kaarten met en zonder geheime plekken Algemeen 7 aug, 11:00
Logo
Afbeelding
Zaterdagportret I Natalie Kapteijn ‘We moeten in toekomst creatief zijn met inkomsten en uitgaven’ Mensen 6 aug, 06:00
Logo
Afbeelding
'Wordt actief en bouw gezonde gewoontes' Biko Blommestein maakt aangepast sporten in het Gooi aantrekkelijk Sport 5 aug, 13:00
Logo
Afbeelding
Zoektocht naar verbinding in een stad die verdubbelt ‘Mijn Muiden’: Nascha Hager uit de Pr. Irenestraat Mensen 5 aug, 08:00
Afbeelding
Noord-Holland verwijdert protestvlaggen langs provinciale wegen Algemeen 4 aug, 16:30
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief