Afbeelding

Belang van gehoorbescherming op maat

Commerciële bijdrage

Werk je dagelijks op de bouw of in een fabrieks- of bedrijfshal? Of ga je regelmatig naar een feestje waar de muziek (te) hard staat? Dan is de kans op gehoorbeschadiging aanwezig. Hier zit je uiteraard niet op te wachten, want je hoort aanzienlijk minder als jouw gehoor beschadigd is. Met kwalitatieve gehoorbescherming voorkom je dit. Je kunt standaard oordoppen kopen, maar het is ook mogelijk om gehoorbescherming op maat te laten maken. Helaas kiezen veel mensen voor ‘standaard’ oordopjes. Om jou te overtuigen, lichten we in deze tekst het belang van gehoorbescherming op maat toe.

Geluid wordt volledig afgeschermd
De meeste mensen die hun gehoor willen beschermen, gebruiken hier oordopjes voor. Vaak worden er standaard oordopjes gekocht in de winkel of besteld op het internet. Deze gehoorbeschermers zijn goedkoop, maar ze beschermen jouw gehoor niet goed. Omdat de vorm van ieder oor anders is, kan er namelijk altijd geluid langsheen glippen. Dit is niet het geval als gehoorbescherming op maat gemaakt is. Het gaat in dat geval om oordopjes die precies passen, waardoor ze jouw oren volledig afschermen van schadelijke geluiden. De kans op een gehoorbeschadiging is een stuk kleiner als je oordopjes op maat draagt.

Waar laat je gehoorbescherming op maat maken?
Ben je overtuigd van de voordelen van gehoorbescherming op maat? Dan wil je zelf mogelijk ook wel van deze oordoppen aanschaffen. Voordat je dit kunt doen, moet je weten waar je oordoppen op maat laat maken. Je kunt hiervoor onder meer terecht bij Hoorstudio Gooise Meren. Na de intake wordt er ter plekke een oorinspectie uitgevoerd. Als het mogelijk is om gehoorbescherming op maat te laten maken, wordt er direct een afdruk van jouw gehoorgang gemaakt. Vervolgens worden de oordoppen op maat gemaakt en duurt het niet lang alvorens je ze in huis hebt.

Laat een hoortest doen
Het belang van gehoorbescherming wordt door veel mensen onderschat. Zie je het nut er inderdaad niet van in? Dan laat je ongetwijfeld geen gehoorbescherming op maat maken. Toch is dit wel aan te raden. Om jezelf te overtuigen, kun je een gehoortest laten doen. In dat geval weet je binnen de kortste keren hoe het met jouw gehoor gesteld is. Op deze manier ga je mogelijk alsnog inzien wat het belang van gehoorbescherming op maat is.

Uit de krant